Olifantenmaskers gemaakt
Olifantenmaskers gemaakt Sharona Moorman

Zomerschool alweer ten einde

Ingezonden Ingezonden

Afgelopen twee weken hebben 35 leerlingen van 5 verschillende OOK-scholen in Kampen deelgenomen aan de Zomerschool. De leerlingen hebben met het thema jungle gewerkt. De kinderen zijn creatief bezig geweest met het thema. Er zijn olifanten maskers, vlinders, papegaaien en toekans gemaakt. Ze hebben hierdoor kennis gemaakt met verschillende technieken: verven met aquarel, vouwen, knippen en plakken. Meester Jac heeft de kinderen verschillende dansjes en liedjes aangeleerd. Deze hebben de leerlingen de laatste vrijdag tentoongesteld aan hun ouders in de bibliotheek. 

De leerlingen zijn niet alleen op school bezig geweest, maar hebben afgelopen donderdag ook een uitje gemaakt naar de Natuurspeeltuin in het park. Ze hebben samen met Hanjo IJkhout het beleefpad gelopen en zo zijn ze veel te weten gekomen over de natuur. Ze mochten brandnetels aanraken zonder geprikt te worden. Ze hebben honing van de bijen en andere dingen uit het voedselbos geproefd en hebben met een bootje gevaren. Toen we klaar waren met lopen hebben we pannenkoeken gebakken in de natuurspeeltuin en mochten de kinderen even lekker spelen. 

De kinderen hebben twee fantastische weken gehad. Ze kunnen nu nog even genieten van twee weken vakantie en dan kunnen ze weer fris aan het nieuwe schooljaar beginnen. Wij als leerkrachten hebben erg van de kinderen genoten en vonden het fijn dat ze er allemaal waren!

Juf Esma & juf Sharona Moorman

Brandnetels aanraken
Pannenkoeken bakken in de natuurspeeltuin
Proeven in het voedselbos