Bort Koelwijn dirigeert nog eenmaal het orkest van AMDG
Bort Koelwijn dirigeert nog eenmaal het orkest van AMDG Paul Tegelaar

Bort Koelewijn zwaait nog eenmaal de scepter bij AMDG

Ingezonden Ingezonden

Ter voorbereiding op het AMDG Maestroconcert 2020 had Bort Koelewijn, onder de deskundige leiding van vaste dirigent Han Koek, al de nodige tijd en energie gestoken in de theorie en de praktijk van het dirigentschap. Ook werden er op extra repetitieavonden al de nodige praktijkuren met het orkest gemaakt.

Helaas gooide het Coronavirus roet in het eten waardoor het concert in 2020 geen doorgang kon vinden.

Omdat Koelewijn inmiddels zijn taak als burgemeester heeft neergelegd heeft hij ook aangegeven zich terug te trekken uit de Maestro competitie.

Tijdens de repetitie op maandagavond werd een moment ingelast voor het definitieve afscheid van de Maestro en het inleveren van de baton.

Omdat AMDG zelden de voorkeur geeft aan een vertrek met stille trom werd hem gevraagd om een van de beide geselecteerde muziekstukken nog eenmaal te dirigeren, waarbij de keuze viel op het concertwerk ‘Conquest of Paradise’.

Na de slotnoot ontving hij als dank voor zijn geplande deelname en inzet een prachtige bos bloemen én de unieke AMDG Maestro foto.

Voor dit jaar staat het Maestro concert gepland op zaterdag 9 oktober om 20:00 in de Nieuwe kerk, Broederweg 34, Kampen.

De organisatie heeft inmiddels Michiel de Groot weten te strikken als nieuwe Maestro.
Samen met Hilde Palland, Brenda Siebrand en Berjo Timmer zal hij de strijd aangaan voor de felbegeerde titel van Maestro 2021!
Helaas heeft Remmert Krantz af moeten haken voor deze editie.

Als dank ontving de Maestro bloemen en een AMDG Maestro foto
Onder toeziend oog van vaste dirigent Han koek dirigeert de Maestro nog een keer het concertwerk 'Conquest of Paradise'