prachtige volle Buitenhaven in Kampen.
prachtige volle Buitenhaven in Kampen. Job Jager

De 26e Oostwal Botterrace wordt dit jaar op zaterdag 25 juni gezeild.

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De Kamper botterstichting is alweer druk met het organiseren van de 26 editie van de Oostwal Botterrace. De laatste twee jaren was dit prachtige Kamper evenement niet doorgegaan vanwege de coronamaatregelen. Deze zeilwedstrijd met oude vissersschepen uit heel Nederland is voor iedereen. Iedereen met een bedrijf, vriendengroep, vereniging,cafe of familie kan zich opgeven. Mits de groep niet groter is dan 12 personen, meer mogen niet op 1 schip. Maar U kunt altijd meer schepen huren.

Op vrijdag 24 juni komen waarschijnlijk 40 botters ed.naar de Buitenhaven in Kampen die dan compleet vol komt te liggen met varend erfgoed. Een prachtig gezicht. Zaterdag is voor iedereen een compleet verzorgde dag die begint met een ontbijt in de nieuwe Botterloods op de Koggewerf. Voor aan boord is er een zeer uitgebreide catering voor tijdens de zeilwedstrijd op het Ketelmeer. Als alle schepen weer terug in Kampen zijn is er een gezellige prijsuitreiking met daarna nog een groot feest met life muziek. Het feest en de prijsuitreiking is voor iedereen toegangelijk  dus heel Kampen is welkom.

Dit jaar is maar liefst de 26 keer dat de Kamper Botterstichting dit gaat organiseren. Hopenlijk houdt de Stichting hier nog wat centjes aan over want het jaarlijkse onderhoud en de restauraties van de 3 Kamper Botters kost natuurlijk wel wat. De vrijwilligers van de Kamper Botters zijn nu vooral druk met de grote restauratie van de KP41 die binnen in de Botterloods ligt en met de KP32 die buiten op de Botterhelling staat. Ook hier is heel Kampen welkom om te komen kijken en meer informatie over de Oostwal Botterrace te krijgen. Hier vertellen de vrijwilligers graag over want de Oostwal Botterrace is het hoogtepunt van het jaar en beregezellig.

Informatie is ook te krijgen via info@kamperbotters en veel foto’s staan op de facebookpagina van de Kamper Botters. Bedrijven die vaker meegezeild hebben krijgen nog een uitnodiging. Maar nogmaals iedereen is welkom in groepjes van 12 personen om een botter te huren.

wedstrijdzeilen op het Ketelmeer
wedstrijdzeilen op het Ketelmeer
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00