Afbeelding
Foto: Mark van Stokkum

Eet wat de bodem schaft: Herenboeren Kampen houdt informatieavond op 16 april

Nieuws Ingezonden

Kun je als inwoner van Kampen of IJsselmuiden een boerderij starten waar alleen duurzaam voedsel wordt geteeld? Waar je als gezin een heel jaar van kunt eten? Eten wat de bodem schaft? Ja, zeggen Herenboeren Kampen. Zij zijn bezig met het opstarten van een Herenboerderij in Kampen. Op 16 april is er een nieuwe informatieavond in de Stadsgehoorzaal waarin zij alles vertellen over dit burgerinitiatief. 

Herenboeren Kampen is gestart door een groep kartrekkers die staan voor natuurvriendelijk geteeld voedsel in Kampen op een coöperatieve boerderij. In de Herenboerderij vormen 180 tot 250 mensen samen een coöperatie. Ze zijn eigenaar én consument van hun boerderij. De boerderij wordt professioneel gerund door een of twee boeren die in dienst zijn van de coöperatie. De uitgangspunten van de boerderij zijn een gezonde bodem, een goed leven voor dieren, biodiversiteit en een gesloten kringloop.  

Van start 

Het burgerinitiatief kan van start als er minimaal 180 mensen een intentieverklaring tot deelname hebben getekend. Op de informatieavond vertellen we daar meer over, kun je vragen stellen, de kartrekkers leren kennen en ontdekken wat jij wilt gaan doen om van deze droom een echte, goed lopende boerderij in Kampen te maken! 

De informatieavond in de Stadsgehoorzaal in Kampen start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45). Kijk op de website om je aan te melden: kampen.herenboeren.nl