Afbeelding
Foto: MarkvStokkom

Nieuwe informatieavonden over Herenboeren Kampen

Algemeen Ingezonden

Herenboeren Kampen organiseert op 18 januari en 8 februari twee nieuwe informatieavonden in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Een Herenboer is een coöperatieve boerderij die draait om de productie van gezond eten met respect voor de boer, de bodem, de dieren en de natuur. Het is een burgerinitiatief wat inhoudt dat de deelnemers van dit project zowel producent als consument zijn van hun eigen boerderij.

In 2023 hebben 11 kartrekkers uit Kampen en omgeving het initiatief genomen een Herenboerderij op te zetten in Kampen. Bij eerdere informatieavonden bleek dat er veel belangstelling is: er meldden zich meer dan 180 geïnteresseerden en hebben de eerste aspirantleden zich ingeschreven. Zij zijn verzekerd van een plek als de boerderij in Kampen start.

De Herenboerderij kan van start als er minstens 180 aspirantleden zijn én als er grond is gevonden waar groente en fruit verbouwd en geteeld kan worden en waar ook dieren gehouden kunnen worden. De kartrekkers en Herenboeren Nederland voeren samen met de gemeente Kampen goede gesprekken over een mogelijke locatie. Er is goede hoop dat die in 2024 zal worden toegewezen.

Op de informatieavonden op 18 januari en 8 februari wordt er meer verteld over de principes van een coöperatie, hoe je je kan aansluiten bij dit burgerinitiatief, wat het kost en wat je kunt verwachten van de opbrengst van een Herenboerderij.

* Klik hier voor de informatieavond op 18 januari: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-informatieavond-herenboeren-kampen-18-januari-2024-759694756467?aff=ebdsoporgprofile

* Klik hier voor de informatieavond op 8 februari: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-informatieavond-herenboeren-kampen-08-februari-2024-772168144707?aff=ebdsoporgprofile

* Of kijk voor meer informatie: https://kampen.herenboeren.nl/