Door de Herenboeren raken mensen weer betrokken bij de voedselproductie. FOTO: Herenboeren.
Door de Herenboeren raken mensen weer betrokken bij de voedselproductie. FOTO: Herenboeren.

Hovense Herenboeren eindelijk van start

Algemeen

De initiatiefgroep Hovense Herenboeren wil in de zomer 2022 de eerste groenten en fruit van eigen land oogsten in de regio Eindhoven / Veldhoven. Dit volgens het concept van Herenboeren Nederland: www.herenboeren.nl.

VELDHOVEN - Een Herenboerderij is een coöperatie waarbij de leden een aandeel hebben in hun gezamenlijke boerderij. Ieder lid bepaalt mede wat er van de grond komt, op welke manier en hoeveel. Gezamenlijk geldt de verantwoordelijkheid voor gezond voedsel (groente, eieren en eventueel vlees) voor alle leden. Maar de boerderij biedt meer: mensen raken weer bewust betrokken bij de voedselproductie, ze komen samen en inspireren elkaar.

De afgelopen 2 jaar zijn er in Nederland 9 herenboerinitiatieven opgestart, waarvan 5 in Brabant. De omgeving Eindhoven / Veldhoven mag dan ook niet achterblijven! De initiatiefgroep Hovense Herenboeren maakt zich hard voor een mooie boerderij. Voor het opstarten van de boerderij zijn tenminste 150 leden nodig. Wees daarom welkom om mee te denken over het opstarten van de boerderij en het maken van toekomstplannen.

Interesse? Donderdag 15 april vindt om 19.30 uur een online inspiratie- / informatieavond plaats. Stuur een e-mail voor aanmelding en een uitnodiging naar

hovenseherenboeren@outlook.com

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 18 uur geleden