Mevrouw Kroneman ontvangt een bloemetje van Gerla Uilenberg.
Mevrouw Kroneman ontvangt een bloemetje van Gerla Uilenberg. Eigen foto

Waardering voor Mantelzorgers

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mantelzorger ben je het hele jaar en niet alleen rond de Dag van de Mantelzorg. De periode rond deze dag is echter wel een goed moment om stil te staan bij alles wat mantelzorgers voor hun naasten doen; zij maken, ieder op eigen wijze, écht het verschil! 

Mantelzorger zijn valt niet altijd mee en is soms enorm zwaar. Tegelijkertijd kan het ook heel dankbaar werk zijn dat door mantelzorgers met veel liefde wordt uitgevoerd. Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg; je bent of wordt mantelzorger of je hebt in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig. Zonder mantelzorgers zouden veel hulpvragers niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Kortom: mantelzorgers zijn onmisbaar!

De gemeente Kampen waardeert het werk van mantelzorgers; de hele maand oktober konden mantelzorgers zich daarom bij het Steunpunt Mantelzorg van WIJZ Welzijn Kampen, die de uitvoering van de mantelzorgwaardering verzorgt, aanmelden voor de financiële mantelzorgwaardering, een fleurige attentie en de Dag van de Mantelzorg. 

Als aftrap van de mantelzorgwaardering was mevrouw Kroneman, die mantelzorger is voor haar man en de koffie-ochtenden voor mantelzorgers bezoekt, bereid tijd vrij te maken om het eerste “bloemetje” in ontvangst te nemen van Gerla Uilenberg, van het Steunpunt Mantelzorg van WIJZ Welzijn Kampen. Jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar die ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg of in oktober zijn aangemeld, ontvangen later dit jaar nog een leuke attentie.

In de loop van deze week ontvangen de mantelzorgers die zich daarvoor hebben aangemeld én in de gemeente Kampen wonen, net als mevrouw Kroneman, het bloemetje. 

Bent u mantelzorger en wilt u meer informatie over de koffie-ochtenden of andere mantelzorg-gerelateerde zaken? Neem dan eens een kijkje op de website van www.wijz.nu of neem contact op via 038-4691500.