Afbeelding
Aangeleverd

Hoe vind je een betrouwbaar lekdetectiebedrijf?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een lekkage, wat moet er nu gebeuren? Nadat u een lekkage heeft ontdekt is de volgende stap het achterhalen van de locatie. In dit geval huurt u een lekdetectiebedrijf in. Dit zijn vakmannen die voor u de lekkage detecteren zodat er zo snel mogelijk wat aangedaan kan worden. Dit klinkt makkelijk, maar zo waterdicht is het ook weer niet!

Het scenario: u huurt een lekdetectie centrale in maar er wordt geen lekkage gevonden. Wél heeft u naderhand een dikke rekening. Dit is meerdere mensen overkomen omdat niet elke lekdetectiebedrijf even eerlijk handelt. We vertellen u in dit artikel hoe u wel een betrouwbaar lekdetectiebedrijf kunt inhuren.

De eerste stap voor het zoeken naar een lekdetectiebedrijf

U kunt natuurlijk het eerste beste bedrijf bellen voor deze klus, maar is het wel de beste? Googelen en onderzoek doen naar het bedrijf zou u eerst moeten overwegen. Reviews zijn namelijk erg belangrijk, het laat zien wat de ervaringen zijn van eerdere klanten. Controleer daarna de gegevens op de website van het bedrijf. Missen de persoonsgegevens? Vaak is de persoon achter de website in dat geval onvindbaar als het misgaat. U kunt ook de naam of het telefoonnummer checken van het lekdetectiebedrijf van de Kamer van Koophandel. Controleer de voorwaarden van het bedrijf en kijk of het wel realistisch is. Op deze manier sta je niet voor verrassingen in de toekomst. 

Wat de betaling over de betrouwbaarheid kan zeggen

Het is niet verstandig om vooraf geld over te boeken. Een betrouwbaar lekdetectiebedrijf zal hier dan ook nooit om vragen. Hoe kunnen ze nu al weten hoe duur alles gaat zijn? Kijk uit of het niet om een buitenlandse bankrekening gaat als u de rekening binnen hebt. Wees ook op de hoede van het gebruikte betaalmiddel, IDEAL is veilig en een betaling met een creditcard ook. Controleer daarbij hoe het bedrijf gecertificeerd is. Als dit er niet bij staat is dat al een waarschuwing en zo wel, bel het certificeringsbedrijf om dit uit te zoeken.

Gedrag tijdens de afspraak dat als onbetrouwbaar gezien kan worden

Bijna alle klachten die wel eens zijn ingediend nadat een lekdetectiebedrijf langs was gekomen is hetzelfde. Het gaat om een kort onderzoek van maximaal een half uurtje. Tijdens het onderzoek heeft de vakman geen apparatuur bij zich. Ze maken alleen een paar foto’s met hun telefoon en hebben een zaklamp in hun hand, wat dan ook gelijk het enige is. Het lek wordt niet gedetecteerd maar u ontvangt wel een dikke rekening. Verdacht? Dat vinden we ook. Let hier dan ook goed op en zeg bij de twijfel de afspraak dan ook op tijd af. Er zijn meerdere bedrijven die een lekkage kunnen detecteren en daaronder vallen ook betrouwbare.