'Hoogbouw' bezorgt bewoners Kint en Aïda kopzorgen

Partnerbijdrages

KAMPEN - Bewoners van de Kwint en de Aïda in Kampen maken zich zorgen om het ontwerp bestemmingsplan Stationsomgeving Hanzelijn dat op 22 december in de raad wordt besproken. "Het plan maakt mogelijk dat een groenstrook met een oppervlakte van 45.000 vierkante meter die ligt aan de achterzijde van de woningen van de Kwint en de Aïda volledig wordt bebouwd met woningen met een hoogte van tien meter", zo laten de bewoners weten in een persbericht.
"Verder wordt de Niersallee die nu op een afstand van 55 meter van de Kwint ligt direct naast de woningen gelegd op een afstand van 26 meter. Ook worden direct naast het spoor een voorzieningencluster gebouwd, bedoeld voor een school met sportcentrum en moskee."
Het volbouwen van dit gebied is volgens de bezorgde bewoners volledig in strijd met stukken die eerder zijn vastgesteld door de raad voor dit gebied. "Hierin staat dat de groenstrook vrij moet blijven van bebouwing en dat nieuwe wijken met behoud van de karakteristieken van de omgeving moeten worden ingepast. Na vaststelling van het plan kan het gebied echter volledig worden volgebouwd met woontorens van tien meter zonder dat de raad daar nog enige invloed op heeft."
De bewoners van de Kwint en Aïda zeggen alles in het werk te stellen om dit plan van tafel te krijgen. "Desnoods met een gang naar de Raad van State."