UPDATE: Politie zoekt gevluchte inbrekers

Partnerbijdrages

KAMPEN - Politieagenten voerden zondagavond rond 22.30 uur een zoektocht uit met politiehonden en een helikopter in de omgeving van Zalk. Ze zochten twee inbrekers die op de vlucht waren nadat ze in Kampen tijdens een inbraak waren betrapt. Een derde inbreker, een 33-jarige man uit Vianen was al opgepakt.


De politie betrapte de inbrekers eerder op de avond nadat zij verdacht geparkeerd stonden bij een bedrijf aan de Industrieweg. Een oplettende buurtbewoner vertrouwde het niet en besloot het busje te volgen toen deze wegreed. Via een mobiele telefoon gaf zij haar positie door aan de politie.


Op de N50 sprongen de mannen uit de auto en gingen er vandoor. De 33-jarige man kon worden aangehouden. hij is ingesloten op het bureau. De andere mannen gingen er vandoor en zelfs een zoektocht met helikopter en politiehonden in de omliggende weilanden nabij de Zalkerdijk leverde niets op. De politie kreeg hierbij zelfs assistentie van een boer die met een trekker en zoeklichten door de weilanden ging.

In het busje van de mannen zijn verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.