Afbeelding
Stefan Verkerk

Caroline van der Plas stelt Kamervragen over N50

Politiek

DEN HAAG / KAMPEN - Als het aan Tweede Kamerlid Caroline van der Plas ligt, krijgt de N50 aan beide kanten een dubbele rijstrook en gaat de maximumsnelheid terug naar 70 kilometer per uur tot de weg veiliger is. Trajectcontrole moet er voor zorgen dat automobilisten zich daar ook aan houden.

“De overheid moet haar burgers beschermen en de N50 zo snel mogelijk aanpakken”, zegt Van der Plas namens de Boer Burger Beweging tegenover RTV Oost. Voor de tweede keer in een week tijd gebeurde er vrijdagnacht een ernstig ongeval op de N50. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond. Vorig weekend raakten ook al drie mannen zwaargewond na een aanrijding met een vrachtwagen. 

Daarnaast pleit het Deventer Kamerlid voor een campagne om mensen te wijzen op de gevaren van de N50. Van der Plas gaat de minister hier Kamervragen over stellen. Dat er op verzoek van de Kamer al een onderzoek loopt naar mogelijke opties voor maatregelen, maakt Van der Plas niet uit. Ze wil namelijk dat er nu direct actie wordt ondernomen. De uitkomsten van het onderzoek naar opties om de N50 veiliger te maken, worden in het najaar verwacht.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.