Tennekes

’s-Heerenbroek bezorgt Zalk kater in de slotfase

ZALK – ’s-Heerenbroek wist in het verleden niet zo vaak te winnen in Zalk, maar zaterdag gebeurde dat wel. In de slotfase sloeg de ploeg twee keer toe en pakte zo een onverwachtse zege (2-3).

In een wedstrijd met veel strijd zorgde ’s-Heerenbroek voor de eerste dreigende momenten. Daarna was Zalk enkele keren gevaarlijk. Beide ploegen leken af te stevenen op een brilstand bij rust, maar vlak voor het rustsignaal ging de bal op de stip in het voordeel van ’s-Heerenbroek. De doorgebroken Jesper Wennemers werd volgens de arbiter neergehaald. Gert Kwakkel benutte de penalty.

In de rust trok Zalk-trainer Gerrit Hamer fel van leer tegen zijn spelers. “Wij hadden geen weerwoord op het powervoetbal van ’s-Heerenbroek. Zij hadden steeds de tweede bal”, aldus Hamer, die vervolgens zag dat zijn ploeg de achterstand zeer snel omboog in een voorsprong. Wel kreeg het daarbij hulp van de tegenstander.

In de 57ste minuut schoot Sander Wennemers in het eigen doel, nadat drie van zijn medespelers over de bal heen maaiden. Twee minuten later kreeg Zalk de 2-1 ook in de schoot geworpen door een misverstand tussen keeper Jelmer Visscher en verdediger Sander Pelgrom. Laatstgenoemde wilde terugspelen, maar de bal vloog over de doelman heen richting het doel. Vervolgens gaf Sander Held het laatste zetje.

Na de voorsprong verzuimde Zalk om het duel in het slot te gooien. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar de 3-1 bleef uit. Dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. In de 90ste minuut speelde Zalk-keeper Berry Wagterveld de bal naar voren, maar het speeltuig kwam bij ’s-Heerenbroek terecht. Vervolgens trapte een speler van Zalk over de bal heen, waarna Bjorn Wezenberg de gelijkmaker aantekende. In de vierde minuut van de blessuretijd pakte ’s-Heerenbroek ook nog de winst. Uit een voorzet van Sander Wennemers kopte Rob Henniphof raak.

Tot grote vreugde van ’s-Heerenbroek-trainer Freddy van den Burg. “Dit voelt heel lekker. Het had beide kanten op gekund. Wij waren in de eindfase gelukkig, maar onze durf is wel beloond. Zalk ging knoeien en heeft de problemen over zichzelf afgeroepen. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. We hebben een enorme veerkracht in het team.” Zijn collega kon de vreugde bij ’s-Heerenbroek goed begrijpen. “Als je de zege steelt, snap ik dat je opgetogen bent. Voor ons is het sneu, maar we hebben zelf nagelaten om toe te slaan. Dat kunnen we onszelf verwijten. We hebben zo’n bak ervaring achterin, maar toch maak je de verkeerde keuzes. We hadden het zelf af moeten maken. We halen de trekker dit seizoen onvoldoende over. Als je het zelf niet afmaakt, heb je ook geen recht van spreken”, aldus Gerrit Hamer.