Tennekes

IJVV verslaat koploper Hulzense Boys

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag een goed resultaat neergezet. De IJsselmuidenaren wonnen met 3-1 van Hulzense Boys, dat daardoor naast de eerste periodetitel greep.

In de vermakelijke eerste helft was er genoeg te beleven. IJVV kreeg verschillende kansen, maar Raymon Beuling, Rico Westendorp en Gerjon van den Berg kregen de bal er niet in. Aan de andere kant schoot Hulzense Boys twee keer naast in kansrijke situaties en raakten de bezoekers het aluminium.

Vlak voor rust kreeg IJVV de 1-0 in de schoot geworpen. Een voorzet van Willem Bel werd door een verdediger van Hulzense Boys in eigen doel gewerkt.

Na rust kwam IJVV onder druk. Vlak nadat een vrije trap van Hulzense Boys net op tijd onschadelijk werd gemaakt door IJVV viel in de 67ste minuut de logische 1-1, nadat de thuisploeg niet goed druk zette op de bal.

Hulzense Boys ging op jacht naar de 1-2, maar kwam bedrogen uit. Opnieuw zat het IJVV niet tegen. De keeper van Hulzense Boys ging in de 83ste minuut in de fout bij een vrije trap van Lenhard de Velde. Vijf minuten later was het duel beslist. De goed spelende Raymon Beuling tikte de bal in één beweging langs de laatste man. Hij had vervolgens een versnelling in huis en maakte het goed af.

“We wisten dat we tegen Hulzense Boys beter voor de dag moesten komen dan tegen ZAC. Dat hebben we gedaan. We hebben een goede teamprestatie geleverd en de opdrachten goed uitgevoerd. Organisatorisch stonden we goed”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Hij beaamde dat IJVV zaterdag de wind mee had. “De wedstrijd was in evenwicht, al vonden de spelers van Hulzense Boys elkaar wat gemakkelijker. Wij maakten echter goals op de juiste momenten”, was de conclusie van de trainer van IJVV.