Afbeelding

Dick Schrijer als hoofdtrainer aan de slag bij Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport

WILSUM - Dick Schrijer gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag. De huidige assistent-trainer van IJVV zit volgend seizoen op de bank bij vierdeklasser Wilsum en wordt de opvolger van Han Hanekamp. De overeenkomst geldt voor één jaar, maar beide partijen hebben de intentie om langer met elkaar samen te werken.

Naast het hoofdtrainerschap krijgt Schrijer ook een rol binnen de vereniging om zijn kennis en ervaring over te brengen bij het begeleiden van (jeugd)trainers en het adviseren bij voetbaltechnische zaken.

“We hebben met Dick Schrijer een trainer aan onze vereniging kunnen binden om onze ambities voor de komende jaren invulling te geven”, aldus Wilsum-voorzitter Gerdinand Fix. “Dick heeft als assistent-trainer bij IJVV veel ervaring opgedaan. Hij heeft zijn diploma’s behaald en is klaar voor het hoofdtrainerschap.”

Schrijer bouwde zijn trainerscarrière op bij IJVV uit IJsselmuiden. Hij begon bij de club uit IJsselmuiden als jeugdtrainer en had verschillende teams onder zijn hoede. Vervolgens werd hij trainer bij het eerste damesteam van IJVV. Momenteel is Schrijer bezig aan zijn derde seizoen als assistent-trainer onder hoofdtrainer Eduard Lindeboom. Hij heeft afgelopen jaar het diploma Trainer-Coach II behaald en gaat nu voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer.

“Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij Wilsum”, zegt Schrijer. “De club heeft een realistische ambitie en hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Wilsum heeft ook nog eens een prachtige accommodatie met uitstekende faciliteiten. Kortom een uitdaging bij een mooie dorpsclub.”