Afbeelding
Gerard Meijeringh

Bijzonder afscheid voor voetbaltrainers

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het seizoen in het amateurvoetbal is definitief in het slot gegooid. Een vreemde gewaarwording voor de vertrekkende trainers Herman Oosterhaar, Eduard Lindeboom, Han Hanekamp en Gerrit Hamer.

Oosterhaar was bezig aan zijn achtste jaar bij KHC. Vorige week besefte hij dat zijn tijd bij KHC er ineens op zat. “Teleurstellend. Ik had mijn laatste wedstrijd bij KHC heel anders voorgesteld. Dit is een persoonlijk dompertje. Natuurlijk begrijp ik de beslissing volkomen. De gezondheid van iedereen moet voorop staan, maar dit voelt niet lekker.” Dat geldt ook voor Eduard Lindeboom, die naar drie en een half jaar IJVV gaat verlaten. Hij heeft nog geen nieuwe club. “Voor mezelf zie ik dit als een heel raar afscheid. Het is ineens voorbij.”

Gerrit Hamer zou na dit seizoen stoppen als trainer. Zijn afscheid van de voetballerij is door de coronacrisis een stuk eerder aangebroken. “Ik had liever op een normale manier afscheid genomen. Ik kan mijn tijd bij Zalk nu niet goed afsluiten. Vervelend, maar je moet wel relativeren. Dat mensen weer gezond worden is veel belangrijker.”

Dat is ook de mening van Han Hanekamp. Hij stopt als hoofdtrainer en gaat er een jaar tussenuit. “Het draait nu om andere dingen, maar later kwam wel het besef dat het best raar is. Ik ben een trainer die een relatie opbouwt met degene met wie ik werk. Maar ineens stopt het seizoen. Je kunt niet naar het laatste moment toeleven. Dat is heel bijzonder. Maar als je dit voelt voor de mensen bij Wilsum, dan betekent dat wel dat de club iets voor mij betekent.”