Afbeelding
Helmich Lubberts

DOS Kampen maakt selectie compleet met keeper Erwin Henniphof

Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Erwin Henniphof. Hij komt over van Sportclub Genemuiden. Met Henniphof heeft DOS de selectie voor komend seizoen compleet.

Al eerder dit jaar kondigde Henniphof (29) zijn afscheid aan bij Sportclub Genemuiden. “Het is tijd om zelf verantwoordelijk te zijn om in een eerste elftal een wedstrijd te winnen of verliezen in plaats vanaf de bank toe te kijken’’, gaf Henniphof halverwege februari aan. Hij heeft met volle overtuiging gekozen voor een nieuwe uitdaging bij DOS. “De gesprekken met de technische staf en de trainers verliepen uitstekend. Ik heb hieruit het vertrouwen gekregen dat ik een eerlijke kans krijg om me te gaan bewijzen als eerste keeper.”

Henniphof zal de strijd aan moeten gaan met Kevin Dijkstra. “Met Erwin hebben we de keeper gevonden die we zochten. Een ervaren keeper met de juiste winnaarsmentaliteit”, aldus Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij DOS.

Henniphof is de derde aanwinst van DOS Kampen. Eerder versterkte de Kamper eersteklasser zich al met Ruben Meijer (WVF) en Raymon Beuling (IJVV). Daarentegen vertrekt Michel Kamphuis naar DOS ’37 en verruilt keeper Henrico Abma DOS voor DESZ. Wim Snippe stopt. Erik Rotman had eerder besloten om ook te stoppen, maar is daar door de coronacrisis op teruggekomen en gaat nog een jaar door.