Afbeelding
Tennekes

’s-Heerenbroek vraagt promotie aan: ‘We willen dolgraag het avontuur aangaan’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek hoopt volgend seizoen toch in de derde klasse uit te kunnen komen. De club gaat promotie aanvragen bij de KNVB. “We zien dit met z’n allen als een mooie uitdaging”, aldus trainer Freddie van den Burg van 's-Heerenbroek.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen van het kabinet besloot de KNVB op 31 maart om de competities in het amateurvoetbal definitief te beëindigen. Het seizoen werd als niet gespeeld beschouwd en dat betekende geen kampioenen, degradanten en geen promotie. Onlangs kwam de KNVB daarop terug in een brief aan de verenigingen. Clubs uit het amateurvoetbal kunnen toch een promotieverzoek indienen, omdat er plekken vrijkomen door fusies, het verdwijnen van clubs of doordat verenigingen kiezen voor een andere speeldag.

In het Kamper voetbal is er maar één ploeg die door het voortijdig beëindigen van de competitie sneu is weggekomen. En dat is ’s-Heerenbroek. De ploeg van de trainers Freddie van den Burg en Carlo Bergsma stond na zeventien competitieronden bovenaan in de vierde klasse D met een voorsprong van vijf punten op WZC Wapenveld. Met nog negen duels te gaan ging er ineens een streep door het seizoen. Weg waren de kansen op het kampioenschap.

Maar de KNVB heeft de deur op een kier gezet. Vorige week werd er bij ’s-Heerenbroek in alle geledingen overleg gevoerd. Spelers werden gebeld, de trainers ging met elkaar in overleg en de bestuursleden deden dat ook. “We hebben het rustig met z’n allen doorgenomen en waren unaniem. We gaan een verzoek indienen bij de KNVB. Dan moeten we maar zien waar het schip strandt”, aldus Van den Burg.

Bijna alle spelers van ’s-Heerenbroek willen graag het avontuur in de derde klasse aangaan. “Een stuk of twee is het om het even. De rest wil dolgraag. Verschillende jongens spelen al jaren in het eerste, maar hebben nog nooit in de derde klasse gespeeld. Dat willen ze graag een keer meemaken. We hebben dit seizoen uitstekend gepresteerd in de competitie en in oefenduels met derdeklassers hebben we laten zien dat we goed mee kunnen komen. En de derde klasse C is een heel leuke klasse om in te voetballen”, aldus Van den Burg, die zich niet rijk rekent. “Maar als WVF promoveert naar de eerste klasse D en Hatto Heim omhoog gaat naar de tweede klasse, dan komt er een plek vrij in de derde klasse C. Qua ligging zou dat een mooi scenario zijn. Maar misschien denk ik wel te gemakkelijk. We willen dolgraag het avontuur aangaan in de derde klasse, maar anders gaan we gewoon weer met veel plezier voetballen in de vierde klasse”, aldus Van den Burg.