Afbeelding

Ricardo van der Weerd verder bij IJVV als hoofd jeugdopleiding en TC-lid

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Ricardo van der Weerd blijft toch betrokken bij IJVV. Eerder kondigde de trainer van IJVV 2 trainer zijn vertrek aan bij IJVV, maar hij krijgt bij de club uit IJsselmuiden een nieuw takenpakket. Van der Weerd gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding van de bovenbouw en gaat ook deel uitmaken van de technische commissie (TC) van de eerste en tweede selectie van IJVV.

Van der Weerd stapte in maart 2018 in bij IJVV als trainer van het tweede elftal. Vervolgens hield hij IJVV 2 in de reserve tweede klasse. Het seizoen daarop promoveerde hij met het tweede elftal naar de reserve eerste klasse. Dit seizoen draaide het elftal onder Van der Weerd mee in de middenmoot. In december vorig jaar kondigde Van der Weerd zijn vertrek aan. Hij vond het na 2,5 jaar mooi geweest.

Daar is hij op teruggekomen. Van der Weerd blijft bij IJVV. De club uit IJsselmuiden wilde hem graag behouden. De club en Van der Weerd hebben elkaar gevonden in een combinatie van twee functies. Hij gaat de positie hoofd jeugdopleiding bovenbouw vervullen en gaat daarnaast Eric Klunder ondersteunen met TC-zaken rondom het eerste en tweede elftal van IJVV.

Ricardo van der Weerd: “Na twee geweldige seizoenen bij het tweede elftal, vond ik het mooi geweest. Ik luisterde naar mijn gevoel. Ik zit in een fase waarin ik lekker wat meer vrijheid wil. Met deze functie blijf ik betrokken bij de club, heb ik wat meer vrijheid en kan ik mensen helpen. Voor mij een ideale combinatie van wat het beste bij mij past op dit moment.”

IJVV laat weten uit te kijken naar de hernieuwde samenwerking. “Onze jeugd zit de laatste jaren in de lift en daar willen we op voortborduren. Al onze standaardelftallen hebben een gediplomeerd trainer en komen uit op een prima niveau. Met Ricardo in de functie van hoofd jeugdopleiding bovenbouw hebben we nu een balansbewaker die de doorstroming van onze talenten kan versoepelen. Dit geldt zowel voor onze jeugd alsook de stap van onze JO19 richting de senioren. Ook kunnen de trainers van deze lichtingen terugvallen op iemand met veel ervaring. Hiermee hopen we in de aankomende periode nog meer stappen te gaan maken met onze jeugd.”