Afbeelding

Brian Wezenberg en Albert-Jan Meuleman nieuwe assistent-trainers bij IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Brian Wezenberg en Albert-Jan Meuleman worden de nieuwe assistent-trainers bij IJVV. Met de aanstelling van deze twee heren blijft het IJVV DNA gewaarborgd”, zo laat de club weten. In december vorig jaar werd Emiel Diender door IJVV al vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer.

De familie Wezenberg ademt IJVV en zit verweven door de club. De 44-jarige Brian Wezenberg is al zijn hele voetballeven actief binnen IJVV en speelde jarenlang in het eerste elftal. Recentelijk speelde hij nog een belangrijke rol bij het tweede elftal. Afgelopen seizoen was hij actief in het derde elftal. Wezenberg heeft het besluit genomen te stoppen met voetballen en zich toe te leggen op het assistentschap bij IJVV. Emiel Diender is blij met Wezenberg. “Brian is een organisatorisch sterke persoonlijkheid en is een rustpunt naar de groep toe. Met zijn ervaring en kennis kan hij een belangrijke bijdrage leveren.”

Ook Albert-Jan Meuleman is een prominent lid van de IJV-familie. De goalie was een van de personen die de club IJVV een gezicht gaf. Jarenlang stond hij onder de lat bij de club uit IJsselmuiden. Hij kwam tot 350 officiële wedstrijden voor IJVV. De afgelopen jaren was hij wisselend actief in de eerste selectie als reservekeeper en bij het tweede elftal van IJVV. Nu wordt hij toegevoegd aan de technische staf. Diender: “Appie is met zijn mentaliteit de perfecte verpersoonlijking van hoe ik het wil zien binnen het elftal. Hij is de betrouwbare persoonlijkheid die dit kan overbrengen richting de groep.”

Het takenpakket van de huidige assistent/ TC2-stagiair Jos Bartelink wordt uitgebreid. Door de coronacrisis dient Bartelink volgend seizoen zijn TC2-cursus af te maken. Hij zal zijn stage-uren blijven maken bij het eerste elftal van IJVV. Daarnaast gaat hij zich toeleggen op het analyseren van wedstrijden via het camerasysteem en gaat hij Elco Winter ondersteunen in de onderbouw. Ook zal hij het Onder 21-team onder zijn hoede nemen.