Afbeelding
Foto: John Zoetebier

KHC boekt tweede zege op rij

Sport

HIERDEN - KHC kent een uitstekende start van de competitie. Zaterdag boekte de ploeg van trainer Kenan Durmusoglu de tweede achtereenvolgende zege. Hierden werd met 0-1 verslagen. Na drie speelronden voert KHC samen met CSV Apeldoorn de ranglijst aan met zeven punten.

Voor de rust viel er nauwelijks iets te beleven in Hierden. Beide elftallen waren aan het aftasten en er werd niets gecreëerd. Dat veranderde na rust. KHC was de bovenliggende partij. In de 60ste minuut kreeg Jelle Rupert een goede kans om de score te openen. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. “Dat was een honderd procent kans. Hij koos ervoor om de bal niet af te leggen. Dan moet hij zo’n bal maken”, aldus Durmusoglu.

Even later was er een kans voor Leroy Knol. In de 78ste minuut was het wel raak voor KHC. Na een corner werd de bal terug gekopt. Jarron de Lange haalde vervolgens doeltreffend uit. Daarna had Kevin Olaria nog de 0-2 moeten maken. “Deze kans was bijna niet te missen”, aldus Durmusoglu, die content was met het spel van zijn ploeg. “We zijn solide geweest en hebben bijna niets weggegeven. We wisten dat Hierden zou gaan inzakken. We speelden heel geduldig en dat heeft zich uitbetaald.”

Gerard Meijeringh