Afbeelding

Eindelijk weer competitievoetbal voor Kamper clubs

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Komende zaterdag kunnen de Kamper clubs eindelijk weer los in de competitie. Met de derby tussen DOS Kampen en Go-Ahead Kampen staat er meteen een echte kraker op het programma. Een wedstrijd waarover al veel is gezegd en geschreven.

Op 7 maart dit jaar vond de laatste competitieronde plaats. Daarna gooide het coronavirus roet in het eten en gingen de competities in het slot. De voetballers stonden een heel lange tijd aan de kant en konden zich vervolgens alleen vermaken met trainingen en wat oefenwedstrijden. De afgelopen drie weken werd het iets serieuzer met de poulefase in de districtsbeker, maar veel trainers beschouwen ook de bekerwedstrijden als voorbereiding. Om een trainer te citeren. “Oefenwedstrijd met een klein serieus tintje’. Zaterdag wordt er eindelijk weer gespeeld om het ‘echie’ in het amateurvoetbal. En daar hebben de voetballers, clubs en supporters heel lang naar uitgekeken.

Speciale derby

In het Kamper voetbal is DOS Kampen-Go-Ahead Kampen uiteraard de grote blikvanger in de eerste competitieronde. Een wedstrijd waarvan nu al zeker is dat het een speciaal hoofdstuk gaat krijgen in de clubgeschiedenis van beide verenigingen. Vanwege het coronavirus zijn alleen DOS-supporters welkom en ligt het maximaal aantal toeschouwers op 450. Daardoor kunnen veel voetballiefhebbers deze wedstrijd niet bezoeken. Alleen DOS-supporters met een toegangsbewijs (e-ticket) krijgen toegang tot deze wedstrijd. Andere mensen komen er niet in. Het is DOS voor vervelend dat het de derby op deze manier moet organiseren, maar het kan niet anders. De wedstrijd begint om 17.00 uur. RTV IJsselmond zendt de wedstrijd live uit.

Eerste klasse D

DOS Kampen begon moeizaam in de voorbereiding, maar kwam vervolgens op stoom. De ploeg boekte drie zeges in de districtsbeker en wil de goede lijn graag doortrekken in de stadsderby. Tegenstander Go-Ahead boekte wisselende resultaten in de voorbereiding. In de districtsbeker kreeg trainer Marco Roelofsen te maken met blessures. Wel plaatste Go-Ahead zich, evenals DOS, voor de volgende bekerronde. KHC lukte dat niet. Deze ploeg kan terugkijken een zeer matige voorbereiding. Grote vraag is of KHC in de competitie wel de goede draad kan oppakken. De ploeg van de nieuwe trainer Kenan Durmusoglu begint met een uitwedstrijd bij DZC ’68. Een club die de laatste jaren menige tegenstander frustreerde met betonvoetbal en snelle counters. Maar volgens Durmusoglu is er wat veranderd in Doetinchem. “DZC heeft zich flink versterkt en heeft gekozen voor een andere tactiek. Het is echt een tegenstander om rekening mee te houden, een sterke ploeg”, aldus de KHC-trainer.

IJVV

In de tweede klasse H begint IJVV met een uitwedstrijd bij Den Ham. De IJsselmuidenaren kenden een zeer teleurstellend seizoen waarin het steeds verder afzakte. Degradatie dreigde, maar toen kwamen de coronamaatregelen en ging de competitie definitief op slot. Het betekende ook dat IJVV zich geen zorgen meer hoefde te maken over degradatie. IJVV wil afrekenen met het afgelopen seizoen. De IJsselmuidenaren kenden in de voorbereiding een frisse start onder de nieuwe trainer Emiel Diender. Daarnaast hebben de aanwinsten Arjan Wiegers, Adir Sasso, Julian Hellendoorn en Mick Strieker voor nieuw elan gezorgd bij IJVV.

Vierde klasse D

In de vierde klasse D is het de vraag of ’s-Heerenbroek het succesverhaal van het afgelopen seizoen kan herhalen. De ploeg stond ruim bovenaan toen de competitie op slot ging. Een verzoek om promotie werd door de KNVB niet ingewilligd. ’s-Heerenbroek boekte wisselende resultaten in de voorbereiding en trof in de beker twee zware tegenstanders. Zaterdag begint ’s-Heerenbroek de competitie met een thuiswedstrijd bij Reaal Dronten, een ploeg met flink wat nieuwe spelers. Zalk draaide een prima voorbereiding en plaatste zich knap voor de volgende bekerronde. De nieuwe Zalk-trainer Henk Buimer zag flink wat versterkingen naar Zalk komen en dat pakte tot dusver prima uit. Zaterdag start Zalk de competitie met een thuisduel tegen SEH. Ook bij Wilsum zit een nieuw gezicht op de bank. Dick Schrijer begint aan zijn hoofdstuk als hoofdtrainer in het mannenvoetbal met een uitwedstrijd. Wilsum reist af voor de moeilijke uitbeurt bij ’t Harde.

Programma eerste speelronde

Eerste klasse D

DOS Kampen - Go-Ahead Kampen 17.00 uur

DZC ’68 - KHC 15.00 uur

Tweede klasse H

Den Ham - IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D

Zalk - SEH 14.30 uur

Wilsum - ’t Harde 14.30 uur

’s-Heerenbroek - Reaal Dronten 14.30 uur

Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 8 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 18 uur geleden
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 19 uur geleden