Afbeelding

IJVV en ING verlengen sponsorcontract met drie jaar

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met hoofdsponsor ING is per 1 september verlengd. ING verlengt de contracten met meer dan vijfhonderd amateurvoetbalverenigingen.

Minimaal 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Dit sluit aan bij de doelstelling die de KNVB en ING begin dit jaar hebben uitgesproken om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld.

IJVV geeft aan dat de club gaat voor een verdere groei van het meiden- en vrouwenvoetbal. Het meiden- en vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren al volop in ontwikkeling in Nederland. Met onder andere de bijdrage van ING krijgt het meiden- en vrouwenvoetbal de kans om zich ook bij amateurclubs verder te ontwikkelen. Voorzitter van de IJVV-sponsorcommissie Wilco Wezenberg: “We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING. Natuurlijk dragen wij graag bij aan de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Onze vereniging kent ongeveer tweehonderd meiden en vrouwen. Dat is bijna 20 procent van ons ledenaantal. Wij gaan ons inzetten om dat aantal nog verder te vergroten, onder andere door het voortzetten van de ingeslagen weg”

De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken beide partijen samen met honderden amateurclubs aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.