Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wiecher Dalsem pakt twee Nederlandse titels

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - In eigen huis heeft Wiecher Dalsem afgelopen zaterdag twee gouden medailles gepakt bij het Nederlands kampioenschap Indoorroeien. De Kampenaar won de strijd in de veteranenklasse en was vervolgens ook de snelste bij de virtuele 1000 meter Challenge Race.

Ook bij dit evenement moesten de roeiers vanwege het coronavirus thuis aan de bak. Dalsem begon de strijde in de veteranenklasse, waarbij iedereen alleen een tijdrace over 1000 meter thuis op een Concept2-roeier moest roeien en via een programma Time Team dat resultaat met een video als bewijs moest insturen. Dalsem won zijn race met een tijd van 3.09.2 en was daarmee ook de snelste van alle veteranen.

Uitdagender en leuker voor Dalsem was de virtuele 100 meter Challenge Race ten bate van het fonds World Child Cander op zaterdagavond. In deze race gingen achttien roeiers van start van alle leeftijden, waaronder ook de Italiaan Massimo Galletti. Tegen deze tegenstander roeide Dalsem in het verleden mooie wedstrijden.

De jonge roeistudenten Joeri van Opstal en Joris Postma van Gyas uit Groningen gingen er met een snelheid van 1.28 als jonge honden vandoor. Dalsem opende zijn race met een snelheid van 1.34 en lag na 100 meter op een elfde de plaats. Daarna werden de andere roeiers al snel langzamer en rekende Dalsem steeds meer roeiers in door een vlakke snelheid van 1.34 snelheid per 500 meter aan te houden. Na 300 meter lag Dalsem 18 meter achter koploper Van Opstal en na 500 meter was dat 17 meter. Dalsem had zich op dat moment van plaats elf naar plaats vijf geroeid. 

Daarna begonnen de koplopers steeds heftiger te verzuren en Dalsem voelde zich door zijn verstandige start nog fris. Op 200 meter voor de finish passeerde hij de nummer twee Joris en de laatste 120 meter roeide Dalsem met een versnelling naar 1:31 ook nog de instortende koploper Joeri van Opstal voorbij. De indoorroeier uit Kampen kwam vervolgens met ene voorsprong van 10 meter over de streep in een prima van 3.07.3. Met een tijd van 3.09.5 was de tweede plek voor Joeri van Opstal, voor Joris Postmus (3.10.8). De Italiaan Galletti kwam uit plek vier in 3.12.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41