Handhaving voor ploegen AV Isala ?96

· leestijd 1 minuut Sport

HARDERWIJK ? AV Isala '96 kan terugkijken op een goede competitie. In de laatste wedstrijd in Harderwijk wisten zowel de dames als de heren zich vrij eenvoudig te handhaven in de tweede divisie.

In beide ploegen moest er door blessureleed wat geschoven worden. Dat bracht de Isala-teams echter niet in de problemen.

De vrouwen maakten indruk door in de derde wedstrijd te komen tot een puntentotaal van 8020, goed voor een derde plaats in een sterke poule. In de eindrangschikking over drie wedstrijd kwam Isala uit op een vierde plaats in de poule. Anneloes de Roo maakte indruk met een snelle tijd van 25.95 seconden op de 200 meter. Tiny Hellendoorn kwam tot een respectabele afstand van 31.04 meter bij het kogelslingeren. Irene Bijman liep een sterke 1500 meter in een tijd van 4.57,80 seconden. Daarnaast was er winst voor Gejanne Lussenburg bij het verspringen.

De mannen zetten in Harderwijk een mindere wedstrijd neer. Toch waren er enkele opvallende prestaties. Zo liep Jens Tijbout naar een persoonlijk record van 2.07.09 minuten op de 800 meter. Chris Fidder haalde bij het kogelstoten een afstand van 10 meter. Richard Meuleman zette een snelle tijd neer op de 400 meter (51.94 seconden) en Jeroen van Veen eiste de winst op bij de 110 meter horden (15.35). De herenploeg van Isala kwam in de laatste wedstrijd tot 8455 punten, goed voor een tiende plaats. In de eindrangschiking over drie wedstrijden eindigde het team als negende.