Henk Nieuwenhuis hoofd jeugdopleidingen Go-Ahead

Sport

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft de ervaren Henk Nieuwenhuis vastgelegd als hoofd jeugdopleidingen. De huidige hoofd jeugdopleidingen Martijn Postuma stopt aan het einde van het seizoen.

Met Nieuwenhuis wil de club een solide basis leggen voor versterking van het eerste elftal vanuit de eigen jeugd en geeft de club naar eigen zeggen invulling aan de ambitie om op termijn uit te groeien tot stabiele middenmoter in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal met voetbaltalent uit de eigen club rondom de huidige ?sterkhouders' en een mogelijke aanvulling binnen de selectie.

Nieuwenhuis heeft als opdracht een brug te slaan tussen de prestatieteams van de jeugd en de selectie voor het eerste elftal. Cruciaal daarin is volgens Go-Ahead de introductie van het nieuwe beloftenelftal, waarmee de club voetbaltalent uit de eigen jeugdopleiding een platform biedt voor verdere ontwikkeling. Dit beloftenteam komt onder leiding van trainer Ricardo van der Weerd, op dit moment nog de assistent-trainer bij de selectie van het eerste elftal. Hij zal geassisteerd worden door Michel Maurer, Erik Backhaus en Dennis van Ooyen.

Met de benoeming van Henk Nieuwenhuis is de invulling afgerond van het technisch team dat vanaf volgend seizoen het technisch beleid van Go-Ahead Kampen zal uitvoeren. Begin dit jaar werd al bekend dat Zwollenaar Edwin van Nijen als hoofdtrainer aantreedt. Hij krijgt assistentie van de huidige selectiespeler Edwin Starke. A1-trainer Hans van Zuiden maakt het technisch team compleet.