Spanning, uitdagende proeven, rijden in het donker en uitbundig publiek: dát is ELE Rally in een notendop. (Foto: Joris van Esch).
Spanning, uitdagende proeven, rijden in het donker en uitbundig publiek: dát is ELE Rally in een notendop. (Foto: Joris van Esch).

Toch eendaagse ELE Rally in oktober: ‘Voor één keer’

· leestijd 1 minuut Sport

Met een mooie volle aansprekende kalender in het najaar op het gebied van rally’s, heeft Stichting ELE Rally besloten om de 56e editie op 1 dag te verrijden. Ongewijzigd blijft een enorm interessant deelnemersveld, bestaande uit de reguliere rally, de Historics rally, de shortrally en ook dit jaar weer de Cross Country Rally.

REGIO - Het DNA van de ELE Rally blijft ook met deze eendaagse editie behouden. Prachtige rallysport op verhard en onverhard en uiteraard klassementsproeven in het donker. Mede door de weersomstandigheden in oktober zal het een enorme uitdaging worden voor de deelnemers op met name het onverhard zoals de klassementsproeven Wintelre en Sint-Oedenrode.

‘In 2022 keren we terug met een tweedaags evenement’

ELE-waardig

Met ca 130 kilometer aan klassementsproeven verdeeld over circa 12KP’s ELE-waardig. De komende tijd zal er in overleg met de verschillende gemeentes overlegd worden om tot een voor iedereen acceptabel tijdschema te komen en de verdere invulling van het evenement. Hopelijk hebben we tegen die tijd de Covid-19 pandemie achter de rug zodat er ook weer flink wat publiek welkom is zonder restricties.

Kalender overvol

Voorzitter van de Stichting ELE Rally Radboud: “Voor één keer kiezen we voor een eendaagse ELE Rally op zaterdag 9 oktober aanstaande. Hoe graag we ook een tweedaags evenement zouden willen neerzetten in 2021, is dit in deze bijzondere tijden moeilijk te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheidsmarshalls die zowel uit Nederland alsook Duitsland en België naar Son en omgeving moeten komen. Vooral de Belgische rallykalender staat overvol met evenementen in oktober. Veiligheid voor deelnemers, officials en publiek en aanwonenden is hierbij de belangrijkste drijfveer geweest in overweging”, legt Van Hoek uit.

“Het wordt zeer zeker weer een typisch ELE-weekend: Spanning, uitdagende proeven, rijden in het donker, onverhard, uitbundig publiek. Wat mij betreft valt er nu even geen sneeuw meer en sparen de weergoden alles op voor het tweede weekend van oktober, wat een mooie primeur voor de ELE zou zijn! En in 2022 keren we weer terug naar de oorspronkelijke datum eind mei/begin juni met een tweedaags evenement”, aldus Van Hoek tot slot.

www.elerally.nl