Afbeelding
Foto: Tim Buitenhuis

Klaas Kwakkel haalt finish met Rainbow-truck bij Dakar Rally

Sport


JEDDAH - Klaas Kwakkel uit ’s-Heerenbroek heeft vandaag met het Rainbow Truckteam de finish gehaald bij de Dakar Rally in Saoedie Arabië. Hiermee is de doelstelling van het team, dat naast monteur Kwakkel bestaat uit coureur Gerrit Zuurmond en navigator Tjeerd van Ballegooij, gehaald. Voor Zuurmond was het de derde keer dat hij met zijn Rainbow-truck de Dakar Rally wist uit te rijden.

“Uit de problemen blijven loont”, constateerde Gerrit Zuurmond na afloop van de slotetappe. “Blijven rollen, dat is goed uitgepakt. We hebben weinig risico’s genomen, weinig kapot gereden en konden toch vrij aardig mee blijven rijden.”

Eén heel moeilijke dag gooide roet in het eten van het Rainbow Truckteam. Aan het einde van de eerste week kwamen ze met een kapotte versnellingsbak in de proef te staan. Nadat die was vervangen, restte Zuurmond en zijn mannen een tocht in het donker. Die leverde een hoop straftijd op. 

“Maar in de tweede week ging het buitengewoon goed”, vond Zuurmond. “De auto heeft zich uitstekend gehouden. We hebben geen problemen meer gehad en konden lekker doorrijden.” Zelfs de heel grote en zware duinen aan het eind van de Dakar gingen goed. “Ik heb er geen schrik meer van”, vertelde Zuurmond. “Met steeds meer vertrouwen in de auto begon het zelfs leuk te worden. Je kunt zo’n truck er gewoon overheen gooien. Het ging vanzelf.” 

Dat leverde Rainbow in het eindklassement de 22ste plaats op. “Daar zijn we heel blij mee. Nu naar het podium en dan even ontspannen en morgen naar huis.”

Afbeelding

Gerard Meijeringh