Deltasteur wint zilver in Zwolle.

Zaterdagmiddag is er in Zwolle gestreden voor de overwinning tijdens de Provinciale Minioren Club meet. Dit met een daverend succes! De Minioren van Deltasteur mochten het zilver mee naar huis nemen. Het puntenaantal is 1708.01. De Dinkel uit Denekamp won het goud en de organiserende vereniging (Swol1894) werd 3de in eigen bad.

In het 1ste programma stond de estafette voor de jongens en meisjes gemengd. Met een tijd van 2.29.44 was een 3de plek een mooi begin van de wedstrijd, maar hiermee was de wedstrijd nog niet beslist. Er moest nog hard gestreden worden om de 2de plek vast te houden. Uiteraard werd dit ook gedaan met vele snelle tijden.

Yanieck Frijstein nam bij de individuele afstanden (50 school en 50 vrij) een 2de plek in zijn bezit. Senna Geerdink (100 vrij) en Thijs ten Koppel (50 rug) wisten dit ook te evenaren. 3de plekken waren er voor Rinze Kroeze (100 wisselslag en 100 vrij) en Senna Geerdink (100 wisselslag). Carmen van der Laan wist zelfs twee keer naar de 1ste plek toe te zwemmen. Op de 50 meter Vrij en de 50 meter Rugcrawl was zij in haar leeftijd de snelste zwemster in het zwembad.

Demi Westendorp heeft de grootste verbetering gemaakt voor Deltasteur. Op de 100 meter Wisselslag wist zij maar liefst 12 seconden van haar oude persoonlijk record af te zwemmen.

De wedstrijd werd weer afgesloten met 2 estafettes. De 4x50m wisselslag meisjes (Monica Faber, Noa van de Beek, Senna Geerdink en Danique Koster) eindigden op een 7de plek. De 4x50m wisselslag Jongens (Thijs ten Koppel, Sam Vergunst, Yanieck Frijstein en Max van Ginkel) eindigden op een mooie 4de plek.

Tijdens het schrijven van dit verslag staan de Minioren nog 16de van Nederland! Afhankelijk van de organiserende vereniging is er nog een kans dat Deltasteur mee mag doen aan de landelijke finale! We wachten het af!