Holland Cup 2 Afstanden bij Leisure World Ice Center

Sport

Op zaterdag 15 en zondag 16 november a.s. worden er 's avonds bij Leisure World ice Center de landelijke schaatswedstrijden gehouden onder de titel Holland Cup 2 Afstanden als onderdeel van de KNSB Holland Cup wedstrijdserie.
Aan de start zullen verschijnen (dames en heren) uit de (sub)-top van Nederland. De kans is zeker aanwezig dat er de nodige baanrecords worden gereden.
Op zaterdagavond worden de 500m en de 1500m verreden door zowel de dames als heren. Op zondagavond worden bij de dames de afstanden 1000m en 3000m en bij de heren de 1000m en 5000m verreden. De wedstrijden vangen beide aan om 18.15 uur.
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden in Nederland die wordt georganiseerd door de Knsb. De wedstrijdreeks bestaat uit vijf of zes wedstrijden die verspreid over het schaatsseizoen van oktober tot en met maart plaatsvinden.
Op de deelnemerslijst voor Dag 1 komen o.a. namen voor zoals Jan Blokhuijsen, Ronald en Michel Mulder, Renz Rotteveel, Annette Gerrtisen, Mariska Huisman etc. en op Dag 2 zien we voor de lange afstanden namen op de deelnemerslijst zoals Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Frank Vreugdenhil, Marieke Boer etc. De definitieve rijders zullen zaterdagmiddag bekend gemaakt worden. De toegang voor publiek is gratis.
Leisure World Ice Center, Het Zwarte Water 25, Dronten http://www.leisureworld.nl