KHC speelt weer gelijk tegen DZC ’68

DOETINCHEM - KHC is er weer in geslaagd om een hoog geklasseerde ploeg in de competitie schade toe te brengen. Zaterdag was DZC ’68 aan de beurt. Op 6 november eindigde de eerste confrontatie tussen beide ploegen in 1-1. Zaterdag was dat weer het geval in Doetinchem en zo pakte KHC opnieuw een punt tegen een sterke tegenstander.

Het was alweer de achtste remise voor KHC deze competitie. De ploeg van trainer Kenan Durmusoglu verloor slechts drie keer, maar wist nog maar twee keer te zegevieren. Met al die remises en weinig gewonnen wedstrijden schiet het qua punten niet echt op voor KHC. Door de opmars van DOS Kampen is KHC inmiddels onder de rode streep beland.

“We hebben DZC nu al twee keer gehad en krijgen nu wat andere tegenstanders”, aldus Durmusgolu. KHC speelt zaterdag tegen DOS ’37 en vervolgens op dinsdag 5 april het inhaalduel bij Go-Ahead Kampen. Op zaterdag 9 april volgt de uitwedstrijd bij De Merino’s en een week later volgt het thuisduel tegen SVI. “In deze periode zullen we wedstrijden moeten winnen”, aldus Durmusgolu.

Het neemt allemaal niet weg dat KHC zaterdag een knappe prestatie leverde door DZC op 1-1 te houden. “In de eerste helft hebben we gedomineerd”, sprak Durmusoglu. KHC kwam in het eerste bedrijf op voorsprong. De keeper bracht redding bij een vrije trap van Leroy Knol. Uit de daaropvolgende corner was het raak voor KHC. De bal viel voor de voeten van Giorney Rojer, die doeltreffend uithaalde.

Na rust kwam KHC onder druk te staan. “Daar hadden we het moeilijk mee. Toch viel de 1-1 uit het niets. Daarna moesten we nog 25 minuten en die zijn we goed doorgekomen. Dat hebben we prima gedaan. We hebben een goede teamprestatie geleverd door een punt te pakken bij een kampioenskandidaat”, aldus Durmusoglu.