IJVV boekt vierde zege op rij

HELLENDOORN ? IJVV heeft zaterdag weer een competitiewedstrijd in winst omgezet. Dit keer wonnen de IJsselmuidenaren met 0-3 van Hellendoorn.

IJVV claimde in de 10e minuut een strafschop, nadat Roelof van den Berg tegen de grond werd gewerkt. De arbiter liet echter doorspelen. Aan de andere kant kwam IJVV twee keer goed weg. Een keer raakte Hellendoorn de paal. Het tweede gevaarlijke moment ontstond door balverlies van Bertrick Schrijver. De thuisploeg wist hiervan echter niet te profiteren. Gaandeweg de eerste helft kwam IJVV beter in de wedstrijd. Dat leidde in de 35ste minuut tot de 0-1. Tom Bruintjes werkte de bal over de laatste man heen. Vervolgens rondde Eddo Wesselink fraai af.

Na rust kwam IJVV wat onder druk, maar kansen bleven uit. In de 60ste minuut liet Hellendoorn een grote kans liggen op de gelijkmaker. De arbiter constateerde dat Robin Kalter hands had gemaakt. De gemakkelijk gegeven strafschop werd vervolgens door Hellendoorn op de paal geschoten.

Deze misser was een tik voor Hellendoorn. De ploeg ging 1 op 1 spelen, maar gaf veel ruimte weg. Nadat Gerjon van den Berg naast schoot, was William Dekker in de 80ste minuut doeltreffend met een schot in de verre hoek. Vijf minuten later maakte Chiel Buikema er 0-3 van.

IJVV staat op een vijfde plaats in de tweede klasse G, maar kan komende zaterdag goede zaken doen. Dan staat de gestaakte wedstrijd tegen ASC '62 op het programma. Dit duel werd op 6 september in de rust gestaakt, omdat de arbiter onwel was geworden. In dit duel verzuimde IJVV in het eerste half de kansen te benutten. Vlak voor rust werd een speler van ASC '62 met rood weggestuurd. Zodoende zal ASC met tien man in actie komen in de resterende 45 minuten die nog moeten worden afgewerkt (aanvang 14.30 uur).