Go-Ahead mild voor ASC Nieuwland

AMERSFOORT ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag verzuimd om een monsterscore neer te zetten tegen ASC Nieuwland. De ploeg creëerde vele kansen en speelde ook nog eens 55 minuten tegen tien man. Met een 0-4 nederlaag kwam ASC Nieuwland goed weg.

Go-Ahead begon sterk en creëerde in de beginfase verschillende grote kansen. In de 15e minuut was het raak. Samir Merraki schoot raak uit een vrije trap. Vijf minuten later was Madih Doufikar trefzeker.

In de 35ste minuut kreeg een speler van ASC Nieuwland zijn tweede gele kaart, toen hij met gestrekt been inkwam. Vervolgens bleef ASC Nieuwland een forse afstraffing bespaard. Na rust troffen alleen Doufikar en Nick Bakker nog doel. Jurrian Zandbergen trok de aandacht met een Van Basten-achtige omhaal. Zijn inzet werd knap gepakt door de keeper.

Zo boekte Go-Ahead de tweede achtereenvolgende overwinning. De ploeg is opgerukt naar de vierde plaats op de ranglijst. Tot tevredenheid van trainer Jan de Korte. ?We hebben bijna niets weggeven, maar we hadden vaker moeten scoren. Maar het gaat mij er ook om dat we zoveel kansen creëren.?