Afbeelding
Foto: Tennekes

‘Ik ga wat anders doen’

Sport

Na de zomer zou ik mijn 23ste seizoen ingaan als sportverslaggever bij De Brug, maar dat gaat er niet meer van komen. Ik ga iets anders doen. Na de zomer ga ik de taak als eindredacteur van De Swollenaer op mij nemen. De Swollenaer is één van de kranten van BrugMedia, de uitgeverij waar ook De Brug onderdeel van is, en wordt uitgegeven in Zwolle.  

Op woensdag 16 juni 2000 begon ik aan mijn klus als sportverslaggever bij De Brug. Het was een dag nadat ik in De Kuip getuige was geweest van de EK-wedstrijd Spanje-Noorwegen. In de loop der jaren heb ik prachtige dingen meegemaakt en vele contacten gemaakt in de Kamper sportwereld. Altijd heb ik getracht om alles zo objectief mogelijk te benaderen en steeds is mijn streven geweest om iedereen aan bod te laten komen. Niet alleen bekende voetbalclubs, maar ook kleinere verenigingen.  

Na de zomer ga ik iets anders doen en laat ik de sport achter me. Een zeer moeilijke beslissing. Ik schrijf al ruim dertig jaar over sport. Eerst bij een sportkrant in Zwolle. Daarna bij De Zwolse Courant, Drentse Courant en het Groninger Dagblad. En vanaf 16 juni 2000 dus bij De Brug. 

Na 22 jaar is het straks tijd voor wat anders en wordt mijn rol op een andere manier ingevuld. De sport blijft nog steeds belangrijk bij De Brug. Uw berichten kunt u blijven mailen naar sport@brugmedia.nl. Ook kunt u zelf berichten plaatsen op onze site via www.brugnieuws.nl. 

Ik begin medio augustus vol enthousiasme aan iets nieuws en wil alle sporters, bestuursleden, ouders, supporters en criticasters nu al bedanken voor de prachtige samenwerking. Ik heb ervan genoten. Het ga jullie goed.    

Gerard Meijeringh
Sportverslaggever De Brug.