Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

William Jansen vertrekt bij DOS Kampen

Sport

KAMPEN/GENEMUIDEN - William Jansen gaat DOS Kampen verlaten. Na twee seizoenen Sportpark De Maten keert hij terug naar Sportclub Genemuiden.“Ik wil weer op de fiets naar het voetbal. Ik wil weer graag dichtbij huis voetballen’, vertelt Jansen. 

“Ik had last van heimwee. Ik zag mijn vrienden niet meer. Bovendien spreekt het voetbal van Genemuiden me meer aan. En Sportclub Genemuiden wil verjongen. Dat biedt perspectief”, aldus Jansen.

Jansen gaat voor een plek in de eerste selectie bij Sportclub Genemuiden. “In eerste instantie kom ik in de voorselectie en dan moet ik me laten zien. Ik hoop dat ik een plek kan afdwingen in de eerste selectie. Sportclub Genemuiden wil bovenin meedraaien in de hoofdklasse. Stel dat ik m’n steentje kan bijdragen. Dat zou heel mooi zijn. En anders ga ik in het tweede spelen. Dat is ook hartstikke leuk.”

Jansen benadrukt dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn overgang naar Kampen. “DOS is een mooie club. Natuurlijk is de eerste klasse anders dan de hoofdklasse, maar het is een zware competitie. Sommige clubs zijn hoofdklassewaardig. Ik heb bij DOS aan mijn mindere punten gewerkt. Ik was op het verdedigend vlak niet zo sterk. DOS-trainer Marcel Post heeft gezegd dat ik daarin ben gegroeid”, aldus de middenvelder.

Gerard Meijeringh