Allan Bakker is van de vijftien spelers van de huidige selectie die ook komend seizoen de kleuren van DOS verdedigt.
Allan Bakker is van de vijftien spelers van de huidige selectie die ook komend seizoen de kleuren van DOS verdedigt. Foto Tennekes

DOS Kampen komend seizoen verder zonder Rotman, Jansen, Henniphof en Adema

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen kan komend seizoen niet meer beschikken over Erik Rotman, Frank Jansen, Erwin Henniphof en Bas Adema. Daarentegen hebben al vijftien spelers hun jawoord gegeven aan de eersteklasser voor komend seizoen.

Het wegvallen van Erik Rotman is geen verrassing. De verdediger zou eigenlijk na het afgelopen seizoen al stoppen met voetbal, maar knoopte er, vanwege het coronavirus, nog een jaar aan vast. Frank Jansen en Erwin Henniphof vertrekken bij DOS. Jansen is sinds kort woonachtig in Zwolle en maakt de overstap naar SVI. Keeper Henniphof verloor de concurrentiestrijd van Kevin Dijkstra. Hij zegt het vertrouwen te missen om door te gaan bij DOS. Ook Bas Adema gaat DOS verlaten (studie).

“Het betekent vooral een fikse aderlating voor de defensie, iets waar de technische commissie volop mee bezig is”, zo laat DOS weten. “Daarbij speuren de scouts zeker ook onder de eigen jeugd, zoals bekend een belangrijke voedingsbron voor de eerste selectie. Het doel is om elk seizoen een of meerdere jeugdspelers een kans op het hoogste niveau te geven.”

Jawoord

Vijftien spelers van de huidige eerste selectie spelen ook komend seizoen bij DOS. Het gaat oom Allan Bakker, Ruben Meijer, Twan Knul, Martijn Barneveld, Robin Mulder, Raymon Beuling, Jochem van Putten, Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Leroy Krijn, Burak Özturk, Klaas-Jan Mulder, Delano Rijke, Cris Westerkamp en Timo Petersen. De technische commissie van DOS is nog in gesprek met Christian van der Worp en Wiliam Jansen.
Dat verreweg de meeste spelers DOS trouw blijven, stemt bestuurslid Koos Westendorp (technisch beleid) tevreden. “We hadden een puike start van de competitie, tot het coronavirus helaas opnieuw roet in het eten gooide. We lieten zien goed mee te kunnen in de sterke eerste klasse D en doordat het verloop binnen de selectie klein is, kunnen we komend seizoen verder bouwen op een stevig fundament.”Gerard Meijeringh