Jasper Fix (m) werd in 2019 uitgeroepen tot beste speler door de IJVV-supporters en mocht de Klaas Roeland Trofee in ontvangst nemen.
Jasper Fix (m) werd in 2019 uitgeroepen tot beste speler door de IJVV-supporters en mocht de Klaas Roeland Trofee in ontvangst nemen. Foto: IJVV

Jasper Fix stopt, Willem Bel vertrekt bij IJVV en Albert Jan Meuleman gaat weer keepen

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV kan na dit seizoen niet meer beschikken over Jasper Fix en Willem Bel. Keeper Fix gaat stoppen. Daarentegen trekt Albert Jan Meuleman de keepershandschoenen weer aan. Vleugelaanvaller Bel gaat IJVV na drie jaar verlaten en gaat komend seizoen spelen bij PKC ’83 in Groningen.

Jasper Fix begon dit seizoen aan zijn zesde jaar bij IJVV. Hij groeide uit tot de onbetwiste nummer één onder de lat bij de ploeg uit IJsselmuiden. Fix speelde voor zijn tijd bij IJVV voor Go-Ahead Kampen. Fix heeft besloten om te stoppen. Hij kan zijn rol als keeper bij IJVV steeds moeilijker combineren met zijn drukke gezinsleven en zijn werk. Fix blijft verbonden aan IJVV en gaat komend seizoen aan de slag als keeperstrainer. Hij neemt de plek in van Danny Schreier, die vanaf het seizoen 2017-2018 deze functie vervulde en vertrekt bij IJVV.

Daarnaast neemt Willem Bel afscheid van IJVV. De aanvaller is verhuisd naar Groningen en is bovendien vader geworden. Daarom heeft hij besloten om aan het einde van dit seizoen te verkassen naar PKC ’83, een stuk dichter bij zijn nieuwe huis.

Voor de rest blijft de selectie van IJVV grotendeels intact. Arjan Wiegers en Adir Sasso blijven ook komend seizoen verbonden aan IJVV. De selectie bestaat verder uit keeper Julian van de Wetering, de verdedigers Martijn de Kleine, Kevin van den Berg, Mark Homme van der Veen, Gerjon van den Berg en Jamal Arouch, de middenvelders Lenhard de Velde, Sander Morren, Luc Kalter, Tim Roeland, Nick Wagteveld en Alessandro Spano en de aanvallers Jos Kalter, Jan Koster, Jonno Pruim en Robin Kalter. Woensdag werd al bekend dat IJVV zich voor komend seizoen heeft verzekerd van de diensten van Jonathan van Marle. Hij komt over van hoofdklasser Berkum. Hiermee komt het aantal spelers in de eerste selectie van IJVV op negentien.

De technische staf van IJVV blijft grotendeels hetzelfde in vergelijking met dit seizoen. Eerder werd al bekend dat Emiel Diender doorgaat als hoofdtrainer bij IJVV. Het wordt zijn tweede seizoen in IJsselmuiden. Brian Wezenberg en Jos Bartelink fungeren ook volgend seizoen als assistent. Lammert van den Berg en Ronnie Snippe nemen de rol van leider op zich. Antoine de Kleine en Peter Hoekstra fungeren als fysiotherapeut en Jan Willem Westendorp is de assistent-scheidsrechter. Albert Jan Meuleman stopt als assistent en wordt, zoals eerder vermeld, toegevoegd aan de eerste selectie als keeper. De andere verandering is dus dat Fix de rol van keeperstrainer overneemt van Schreier. Anne Hendriks is ook komend seizoen actief als trainer van IJVV 2.

Gerard Meijeringh