Afbeelding
Stockfoto

DOS Kampen en VV Kampen starten samenwerkingsverband

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen en VV Kampen starten een samenwerkingsverband met elkaar. De twee buren op Sportpark De Maten willen de krachten bundelen met het oog op de toekomst. DOS wil via deze samenwerking de gestage groei verder vorm geven. VV Kampen hoopt via DOS de continuïteit van de vereniging en de eerste selectie te waarborgen. Beide verenigingen houden de eigen identiteit. 

Al tientallen jaren zijn de voetbalverenigingen DOS en v.v. Kampen goede buren op sportpark De Maten. Beide clubs gaan nu een stap verder en werken aan een samenwerkingsverband. Vandaag zijn alle leden van beide clubs tijdens de algemene ledenvergadering van DOS geïnformeerd. De krachtenbundeling gaat met onmiddellijke ingang in.

De reden voor de toenadering van beide clubs ligt in het toekomstperspectief van zowel VV Kampen als DOS Kampen. Voor beide verenigingen is continuïteit op lange termijn een voorwaarde. VV Kampen kampt de laatste jaren met een teruglopend ledenaantal. Daardoor kan de club dit seizoen geen volwaardig eerste elftal op de been brengen, terwijl DOS juist uit haar jasje groeit. Al jaren lenen de geel-zwarten in goed overleg velden en kleedkamers bij de blauw-witte buren en die contacten worden nu geïntensiveerd. Daardoor kunnen talentvolle spelers van DOS Kampen in de overgang naar de senioren straks kiezen voor een stagejaar in het eerste elftal van VV Kampen. “Het is voor ons ieder jaar weer een enorme klus om een volwaardig eerste elftal op de been te krijgen en te houden. Op deze manier kunnen we gebruik maken van de middelen en technische ervaring van onze buren. En borgen daarmee de continuïteit van de vereniging en de 1e selectie”, aldus voorzitter Ron Diender van VV Kampen. 

DOS Kampen heeft op dit moment ongeveer 1.000 leden en veel (voetbal)kennis in huis om zo’n organisatie in goede banen te leiden. Die kennis en kunde, op zowel organisatorisch als technisch vlak, kan samenwerkingspartner VV Kampen goed gebruiken. Door deze samenwerking kunnen beide partijen zich de komende jaren verder ontwikkelen, waarbij het doel is dat de identiteit van beide verenigingen gewaarborgd blijft. “Voor DOS is deze samenwerking een uitgelezen mogelijkheid om de gestage groei die onze vereniging doormaakt verder vorm te geven. We creëren zo meer opleidingsplekken tussen de junioren en de eerste selectie. En vullen hiermee één van de doelstellingen uit het technisch beleid als onderdeel van ons beleidsplan in”, aldus voorzitter Arend Runia van DOS Kampen. 

VV Kampen is in 1938 is opgericht. Tot 2010 speelde de club op de zondag, waarna VV Kampen, als laatste vereniging in de gemeente Kampen, overstapte naar het zaterdagvoetbal. Het eerste team kwam sindsdien uit in de vierde klasse. DOS Kampen zag in 1926 in de volkswijk Brunnepe het levenslicht. Via de Singel kwam de vereniging begin jaren ’70 terecht op De Maten, waar inmiddels meer dan zestig teams wekelijks actief zijn. Naast de vele spelers zijn er meer dan driehonderd vrijwilligers actief om de vereniging in goede banen te leiden.

Gerard Meijeringh