Trainer Van den Burg (l) ligt met zijn ploeg op koers voor een plek in de nacompetitie. Foto: Tennekes

‘s-Heerenbroek blijft winnen en stijgt naar plek drie

’S-HEERENBROEK - In de vierde klasse D is ’s-Heerenbroek bezig aan een opmars. De ploeg won zaterdag voor de zesde keer op rij. Concurrent CSV ’28 werd met maar liefst 5-1 verslagen. Inmiddels ligt ’s-Heerenbroek op koers voor een plaats in de nacompetitie. Op de ranglijst is ’s-Heerenbroek nu terug te vinden op de derde plek en in de strijd om de derde periode gaat de ploeg aan kop.

’s-Heerenbroek kende een lastige start. “We stonden niet goed en moesten ons aanpassen aan de tegenstander. Dat kostte tijd”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg. In de 11e minuut kwamen de Zwollenaren op voorsprong via Özhan Kardag. “Deze treffer werkte bevrijdend voor ons. We gingen onbevangen verder, stonden goed en gingen duels winnen”, blikt Van den Burg terug.

‘s-Heerenbroek denderde over CSV heen. De ploeg boog de achterstand om in een 4-1 voorsprong bij rust via treffers van Jonno Pruim, Bernard Stoel en Wim Kwakkel (2).

In de tweede helft ging ‘s-Heerenbroek in de achteruit. CSV had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. ‘s-Heerenbroek kwam nog één keer tot scoren via invaller Bjorn Wezenberg. “We hebben een heel belangrijke slag geslagen. Dit was een heel mooie teamprestatie.”