Wit-Blauw kan niet stunten tegen ROHDA

AMSTERDAM - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen tegen een titelkandidaat. ROHDA was met 24-18 te sterk. Wit-Blauw kon in het eerste kwartier nog goed meekomen, maar kreeg het daarna steeds moeilijker. Het vak met Jeroen ten Broeke, Sander Fixe, Ingrid Streutker en Krista Fixe kon aanvallend geen vuist maken. Het andere aanvalsvak hield Wit-Blauwin de eerste helft in de wedstrijd. Jelle Visscher won veel duels onder de korf en bediende samen met Marissa Grasdijk de schutters in het vak. Elyne Visscher was weer eens ouderwets op dreef en wist vlak voor rust twee strafworpen te forceren. Toch wist ROHDA voor de rust een gat te slaan van drie doelpunten en dat was met name te danken aan de goede dames van de thuisploeg. Na rust zocht Wit-Blauw naar de aansluiting, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. In een kwartier spelen kwam Wit-Blauw slechts één keer tot scoren. ROHDA scoorde echter rustig door en liep uit naar een 19-12. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Trainer Harm-Jan Smit had daarom de gelegenheid om tien minuten voor tijd de wissels in te brengen. Jordy Last kwam in het veld voor Jelle Visscher en pakte nog een doelpuntje mee. De 16-jarige Nieset Groen maakte haar debuut in het eerste van Wit-Blauw. Zij kwam in het veld voor Marissa Grasdijk en draaide moeiteloos mee in het vak. Uiteindelijk won ROHDA met 24-18.