´s-Heerenbroek pakt periodetitel in derby

ZALK - De eerste periodetitel in de vierde klasse E is een prooi geworden voor ´s-Heerenbroek. Het voetbalelftal van trainer Freddie van den Burg won zaterdag de streekderby tegen Zalk met 0-2. Rob Henniphof en Wiljen van Ittersum maakten voor de gasten de treffers.

Zalk kwam goed uit de startblokken, terwijl de spelers van ´s-Heerenbroek wat last leken te hebben van de spanning. Daarna ontvouwde zich een eerste helft waarbij de krachtsverhoudingen in het veld redelijk in evenwicht waren, maar de meeste en beste kansen voor de gasten waren. Martin van Ittersum was namens ´s-Heerenbroek nog het dichtste bij de 0-1 met een kopbal op de kruising. Aan de kant van Zalk was er onder andere een goede mogelijkheid voor Michel Hamer.

Hoewel ´s-Heerenbroek aan een punt genoeg had voor de periodetitel bleef de ploeg in de tweede helft voor de winst gaan. Het was Rob Henniphof die een kwartier voor tijd de ban brak. Hij scoorde uit een prachtige aanval over meerdere schijven. Van den Burg: ¨Het was het type aanval van 1 keer de bal aanraken waarop we veel trainen. Het is mooi om te zien dat het er dan in de wedstrijd uitkwam.¨

De oefenmeester had ook genoten van het doelpunt van Wiljen van Ittersum (84e minuut binnenkant paal), maar was daarnaast vooral ook trots op de teamprestatie. ¨In het verleden hebben we het in dit soort wedstrijden waarin wat te winnen viel het wel eens laten afweten en nu was dat niet het geval. We proberen het ook altijd met goed voetbal. Dat we in acht wedstrijden slecht twee gele kaarten hebben gepakt, zeg ook wel wat. Teams die tegen ons voetballen, pakken vaak vier of vijf gele kaarten.¨

Waar ze aan de kant van ´s-Heerenbroek een feestje konden vieren, zagen ze de spelers van Zalk in de slotfase een punt door de vingers glippen. Zalk-trainer Egbert Kragt was niettemin tevreden met wat zijn spelers brachten in de streekderby. ¨Vandaag heb ik gezien waarom ik zo graag blijf bij deze club¨, zei Kragt die twee dagen eerder had bekendgemaakt een jaar bij te tekenen. Kragt roemde de inzet van zijn spelers en discipline om vanuit de taken te blijven voetballen.

Voor een uitgebreider verslag zie weekblad De Brug.