Afbeelding
Foto: FOTO TENNEKES

Getergd IJVV doet goede zaken

· leestijd 1 minuut Sport instagram

IJSSELMUIDEN - Een vroege achterstand in het duel tegen FC Horst heeft zaterdag voor de voetballers van IJVV uiteindelijk goed uitgepakt. Even waren de IJsselmuider voetballers van slag, maar een getergd IJVV kwam terug en zegevierde met 5-1.

Volgens trainer Emiel Diender van IJVV werkte de treffer van FC Horst-speler Mustafa Kalkan daarbij als extra motivatie. Diender: “De grensrechter had gevlagd voor buitenspel, maar de scheids liet doorspelen. Het was een doelpunt van het soort waarvan we er al veel tegen hebben gehad dit seizoen”, aldus de trainer die aan zijn spelers merkte dat ze juist extra werden geprikkeld door weer een ‘ongelukkig tegendoelpunt’. 

Het was niet zo dat IJVV meteen op jacht ging naar de gelijkmaker. De ploeg herpakte zich wel en probeerde met het nodige geduld juist niet te forceren. Na de treffers van Jonathan van Marle en Job van de Berg in de slotfase van de eerste helft was de ban echter gebroken en had IJVV, in plaats van met 2-1, ook met 3-1 of 4-1 de rust in gekund. 

De 3-1 volgde kort na rust. Gerjon van den Berg rondde af, nadat Jonathan van Marle bij een vrije trap de bal heel bekeken had afgelegd. Door treffers van Luc Kalter en Martijn de Kleine in de laatste tien minuten van het duel werd de eindstand bepaald op 5-1. De Kleine startte ditmaal niet in basis. De manier waarop hij zijn rol als invaller op zich nam vond Diender een compliment waard.  

Met de zege heeft IJVV het gat met FC Horst, dat zesde staat, verkleind tot een punt. Zelf staan de IJsselmuidenaren negende, in de staart van een stevige middenmoot met veel clubs dicht bij elkaar. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram 17 mei, 23:34
Afbeelding
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram 17 mei, 15:29
Afbeelding
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 17 mei, 15:10