KHC wint van DZOH in spannende slotfase

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - KHC heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van DZOH en op basis van strijd en met name ook een goede tweede helft was dat een verdiende zege. Bovendien was het voor de Kamper voetballers de derde zege op rij en is de ploeg definitief in veilige haven.

Dat laatste is iets dat nog lang niet alle teams kunnen zeggen in een competitie met een versterkte degradatieregeling. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor het onlangs overleden clubicoon Johan de Leeuw. Teven speelde KHC met rouwbanden om.

De wedstrijd ging matig van start. Beide teams voetbalden met de intentie om vooral niet te verliezen. Voor het publiek viel er in de eerste helft weinig te genieten. Toch kreeg KHC een paar kansen. In de 6e minuut werd vanaf de linkerkant de bal door Jorik Schuur goed voor het doel gebracht. Er was echter niemand om de bal binnen te schieten. Later volgde er nog een mogelijkheid. Schuur werd neergelegd en KHC kreeg een vrije trap in kansrijke positie. De bal werd hoog over het doel geschoten. Gaandeweg de wedstrijd kroop DZOH uit zijn schulp en kreeg de ploeg wat mogelijkheden. Dat resulteerde in een 0-1 achterstand net voor rust. Bij een snelle aanval over rechts stond de KHC-defensie net even niet goed en kon Tom Hiemstra van DZOH profiteren.

Na de rust zocht KHC meer de aanval. Dat resulteerde in de 73e minuut in de gelijkmaker. Mitchell Hooisma werd over rechts weggestuurd, bracht de bal voor het doel en Leroy Knol wist binnen te werken. Een fout in de Drentse defensie was de inleiding tot de 2-1 voorsprong voor KHC. De bal werd te zacht terug gespeeld en Burak Alp wist behendig het buitenkansje binnen te werken. KHC maakte er zelfs nog 3-1 van. Burak Alp speelde over de linkervleugel Karim Gabara aan die de 3-1 eindstand op de borden bracht. In het eerstvolgende duel treft KHC in Hengelo Achilles 12, de nieuwe club van trainer Kenan Durmusoglu. De Tukkers verloren zaterdag op ongelukkige wijze van DOS Kampen en spelen voor lijfsbehoud.