KV DOS verrast koploper

AMSTELVEEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag koploper KV Amstelveen in eigen huis een nederlaag toegebracht. Het spannende duel eindigde in 19-20.
Het is dringen aan kop van de ranglijst aan het eind van de eerste veldhelft Tweemaal Zes nu bovenaan, op twee punten gevolgd door DOS, Zaandam en Amstelveen . De andere ploegen lijken geen kans meer te maken op de bovenste plaatsen.
DOS speelde een prima wedstrijd in Amstelveen. De ploeg van Remco Jacobs speelde gedreven en met geloof in eigen kunnen. Het stelde Jacobs zeer tevreden: ¿De drive die ik zag, wil ik elke week wel zien. We gingen geen duel uit de weg en gaven geen bal cadeau. Je zag aan de spelers dat ze hier kwamen om te winnen. Die instelling nemen we mee de zaal in.
Tot 5-4 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam KVA de wedstrijd in handen. Met vooral de Amstelveense heren in de punt werd even met scherp geschoten. Zeven minuten voor rust was het gat vier punten in het voordeel van de thuisploeg: 10-6. Op dat moment verzuimde KVA om DOS de genadeklap te geven. KVA vierde even de teugels en dat gaf de Kampenaren de kans om terug te komen in de wedstrijd (10-9).
Direct na de rust ging DOS op dezelfde manier verder. Linda Treep scoorde van afstand de gelijkmaker. Bruggeman en Yvonne ten Hove zorgden van afstand voor de voorsprong: 10-12, waarna opnieuw Treep DOS naar 10-13 schoot. Vanaf dat moment was DOS de regisseur op het veld. KVA kwam regelmatig op een punt, maar kon niet meer langszij komen.