DOS stevige middenmoter na winst tegen Sparta Enschede

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. Tegen Sparta Enschede schrok de ploeg pas na rust wakker. DOS boog in het tweede bedrijf een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. Door deze overwinning heeft de club nadrukkelijk afstand genomen van de gevarenzone. DOS kende een slechte start. De ploeg begon veel te slap aan de wedstrijd en werd gelijk onder druk gezet. Veel gevaar leverde dit aanvankelijk niet op, maar gaandeweg werden de gasten gevaarlijker. In de 22ste minuut schoot Lars Kikkert naast. Even later wist DOS-goalie Wilco de Vries een treffer van dezelfde speler te voorkomen. In de 27ste minuut was het wel raak voor de gasten uit Enschede. Na onnodig balverlies van Patick Bastiaan schoot Daan Akkerman de bal in de verre hoek. Nog was DOS niet wakker geschud. Het tempo bleef te laag. Sparta Enschede had voor rust de score kunnen verdubbelen, maar wist niet te profiteren van het slordige spel aan Kamper zijde. In de rust werd DOS via een fikse donderspeech op scherp gezet. DOS was gretig vanaf de eerste minuut, maar bleef de 0-2 in de beginfase van de tweede helft maar net bespaard. Na een verkeerde terugspeelbal van Jorik Schuur wist keeper De Vries ternauwernood redding te brengen. Sparta Enschede kende daarna een korte opleving en kreeg enkele mogelijkheden via Lars Kikkert en Danny Reinders. Gevaarlijkste man aan de kant van Sparta bleef echter doelpuntenmaker Daan Akkerman. Nadat Emiel Diender en Kees van Bruggen elkaar in de weg liepen, viel de bal voor de voeten van Akkerman. Door goed ingrijpen toonde goalie De Vries weer zijn waarde voor DOS. In de laatste tien minuten ging DOS vol voor de winst en dat werd beloond. In de 84ste minuut viel de 2-1. Een voorzet van Jorian Wellenberg werd door invaller Rico Westendorp langs de uitkomende keeper gewerkt. Vlak voor tijd kreeg Sparta nog een kans op de gelijkmaker, maar de voorzet van Daan Akkerman werd door Lars Kikkert niet goed afgerond. Via een goede aanval over rechts van Patrick Bastiaan en Jorian Wellenberg bracht uiteindelijk de verlossende 3-1 op het scorebord. Na een goede voorzet van Emiel Diender draaide Rob Kabboord zich vrij in de zestien en schoot vervolgens verwoestend in de korte hoek binnen. Door de zege is DOS geklommen naar de zevende plaats in de eerste klasse D. Rico Westendorp maakt de 2-1. Foto: Frans Habekotté