Afbeelding
Foto: stockfoto

KV DOS geeft Juventa geen kans

Sport

HARDENBERG - De korfballers van KV DOS hebben zaterdag hun eerste zege van de veldcompetitie geboekt: 14-20. Tegenstander Juventa werd vanaf het begin onder druk gezet en had moeite om het veld te belopen. Daardoor ontvouwde zich een wedstrijd waarin KV DOS nooit echt in de problemen kwam.

Met rust stond het 4-10 in het voordeel van de Kampenaren. KV-DOS trainer Patrick Hage gaf zijn ploeg in de rust de opdracht mee om door te drukken, omdat Juventa een team is dat zich niet gewonnen geeft. Toch bleek de thuisploeg fysiek de mindere. Juventa werd hoofdzakelijk gevaarlijk uit 1-schot-aanvallen, waarbij de rebound dan weer voor KV DOS was. De Kamper korfballers op hun beurt speelden dynamisch met veel lopende aanvallen en veel doelpuntenmakers. KV DOS had daarbij het geluk over een fitte selectie te beschikken. Hij vond het mooi om te zien dat ook de wisselspelers het goed deden.

Hage: “Deze overwinning was ook echt broodnodig na twee verloren duels. De beleving die ik vorige week miste, zag ik nu wel terug.” Het enige minpuntje was wellicht dat Juventa, na een tussenstand van 7-14 nog wel drie keer achtereen scoorde. Bij een stand van 10-15 vroeg Hage een time-out aan. “Dat was om Juventa uit het spel te halen.”       

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39