Afbeelding
Foto: stockfoto

Inhaalrace KV DOS tevergeefs

· leestijd 1 minuut Sport

ENSCHEDE - KV DOS kon zaterdag, behoudens een  goede beginfase, geen aanspraak maken op een resultaat tegen NRC ´22. De Kamper korfballers wisten, nadat NRC in de eerste helft al snel uitliep, nog wel goed terug te komen. Uiteindelijk viel er op de 16-12 van de thuisploeg echter niets af te dingen.

De wedstrijd kende een wat grillig scoreverloop. Van 6-2 in de eerste helft wist KV DOS terug te komen tot 7-6, om vervolgens het heft weer uit handen te geven. Met rust stond het 9-6 en de tweede helft kwam vervolgens moeizaam op gang met een lange fase waarin niet werd gescoord. Uiteindelijk was het de gastheer die als eerste scoorde (10-6), maar werd het na een goede opmars van KV DOS 10-10. Een time-out bleek het keerpunt in het duel. Het was NRC dat er een goede eindspurt uit perste en met 16-12 won. 

Afgezien van de time-out schreef Hage het verlies toe aan een aantal factoren. Allereerst profiteerde NRC van de lengte die deze ploeg heeft, wat onder meer leidde tot succesvolle rebounds. Daarnaast waren de Kampenaren minder scherp dan een week eerder tegen KIOS, een duel dat op ongelukkige wijze werd verloren. KV-DOS trainer Patrick Hage: ¨In die wedstrijd waren we vijftig minuten goed en was het tien minuten minder en in deze wedstrijd was het andersom.¨ 

Daarnaast was de oefenmeester echter ook kritisch op zichzelf. ¨Ik heb in de wedstrijd gespeeld met een vak met jonge spelers om het andere vak intact te laten. Hoewel de jonge spelers het goed hebben gedaan, had ik wellicht eerder een ervaren speler moeten brengen. Van de andere kant kunnen ze wel heel goed korfballen en als zo´n keuze leidt tot een aantal treffers ben je spekkoper.¨ 

Dat werd KV DOS dus niet. Illustratief voor het gebrek aan scherpte was misschien wel dat twee strafworpen en acht doorloopballen onbenut bleven. Het verlies van de Kampenaren betekent dat er op de volgende wedstrijd al wat druk staat. Hage geeft echter aan alle vertrouwen te hebben in zijn ploeg. ¨Het komende duel moeten we winnen. In dat duel zijn we weer helemaal compleet¨, aldus de oefenmeester doelend op Camiel van Keulen die na een lichte blessure weer aansluit.