Knappe zege DOS Kampen zorgt voor opluchting

KAMPEN - DOS heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Op eigen bodem werd WHC met 2-1 verslagen. Had het DOS in de eerste wedstrijden niet mee gezeten, tegen de Wezepers had de Kamper voetbalploeg meer fortuin.

In een mindere tweede helft, waarin DOS met name na de 1-0 onder druk kwam, slaagde WHC er nog wel in gelijk te komen. Door een benutte strafschop van Allan Bakker zegevierden echter de Kampenaren.

DOS-trainer Johan Pitstra was na afloop opgelucht. ¨De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we WHC op een goed moment troffen.¨ DOS daarentegen is groeiende. Ook in de eerste helft tegen WHC speelden de Kampenaren een goede eerste helft. Dat leidde tot wat kleinere kansen.

Rick Diender maakte in de tweede helft de 1-0 met een kopbal. Diender was na twintig minuten in het veld gebracht omdat Robin Mulder geblesseerd raakte. Na de treffer van Diender voerde WHC de druk verder op. Pitstra zag dat dit conditioneel het nodige van zijn spelers vergde. ¨Het was misschien niet wachten op de gelijkmaker, maar onverdiend was het zeker niet.¨

De gelijkmaker werd gemaakt door Sargon Gouriye in de 61e minuut. Daarna was het even stand houden voor DOS. Bakker verschafte de Kampenaren lucht. Na een overtreding op de DOS’er schoot hij zelf de gegeven strafschop binnen.

Dat DOS wat geluk nodig had om te winnen, maakte Pitstra niet minder trots op de teamprestatie. ¨Je wint wel van WHC, een heel goed voetballende club die mee wil doen voor promotie.¨

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden