DOS Kampen boekt tweede zege op rij

KAMPEN – DOS Kampen heeft zaterdag wederom een belangrijke zege behaald. Op Sportpark De Maten werd Hellendoorn met 3-1 verslagen.

Na een aftastend begin was DOS enkele keren dreigend. Toch kwam het in de 19e minuut op achterstand. Thijs Heuvink scoorde uit een vrije trap. DOS liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en gooide er een schepje bovenop. Al snel had dit resultaat. In de 24ste minuut scoorde Ramon Beuling na goed voorbereidend werk van Maurice Vespignani. Daarna kreeg DOS enkele kansen om op voorsprong te komen.

Na rust was DOS de betere ploeg. In de 65ste minuut kwamen de Kampenaren verdiend op voorsprong uit een strafschop. Na een handsbal schoot Patrick Bastiaan raak. In de 71ste minuut viel de 3-1. Uit een goed genomen vrije trap van Hicham Ziyech kopte Martijn Barneveld fraai raak. Daarna kwam DOS niet meer in de problemen en verzuimde de thuisploeg om verder uit te lopen. DOS speelde in de laatste tien minuten met tien man, omdat Ziyech werd weggestuurd. Hij kreeg geel en vervolgens direct rood na een opmerking tegen de scheidsrechter.

DOS-trainer Han Hanekamp was content met het spel van zijn ploeg. “Verdedigend hebben we bijna niets weggeven en aanvallend beginnen we steeds beter te voetballen.”