Frans Habekotté

Knappe zege DOS Kampen op Enter Vooruit

KAMPEN – Een sterk DOS Kampen heeft zaterdag indruk gemaakt. Nummer twee Enter Vooruit werd knap met 2-1 verslagen.

DOS Kampen legde een sterke eerste helft op de kunstgrasmat. In de 13e minuut zorgde Twan Knul voor 1-0 uit een aanval over meerdere schijven. Daarna brak een mooi moment aan voor debutant Jurrian de Ruiter. De linksbuiten draaide een corner ineens in het doel: 2-0. Daarna verzuimde DOS om door te drukken. Zo bleef Enter Vooruit in de wedstijd.

Na rust namen de problemen voor DOS langzaam maar zeker toe. In de eerste twintig minuten had DOS nog controle. Daarna werd het steeds lastiger. In de 67ste minuut scoorde Enter Vooruit uit een strafschop. Volgens de arbiter had Maurice Vespignani een overtreding gemaakt. Daarna had DOS het zwaar. In de 78ste minuut was Robin Horstman dicht bij de 3-1. Zijn inzet stuiterde via de onderkant van de lat het veld in. Daarna raakte Enter Vooruit ook nog de lat. Een hard werkend DOS wist de punten in Kampen te houden.

Daarmee deed DOS goede zaken met het oog op een eventuele plek in de nacompetitie. Tot genoegen van trainer Han Hanekamp. “Een week eerder maakten we aanvallend al een goede indruk. Nu hebben we het verdedigend ook goed gedaan. Dan win je zo’n wedstrijd. Dit is een overwinning van het team. Iedereen knokte, ook toen we het moeilijk hadden. Daarnaast hebben we ook goed gevoetbald.”