Afbeelding
Foto: stockfoto

DOS verliest dik in wedstrijd met twee gezichten

Algemeen

ZWOLLE- DOS Kampen heeft zaterdag de wedstrijd tegen WVF in de poulefase van de districtsbeker met 5-1 verloren. Dat was de einduitslag na een wedstrijd met twee gezichten. Het strijdplan van DOS om compact te spelen en de Zwollenaren het spel te laten maken pakte aanvankelijk goed uit. Door pech in de eerste helft en een veel beter WVF in de tweede helft ging het toch mis.

DOS-trainer Johan Pitstra zag hoe Matthijs de Blok zijn team in de 25e minuut op voorsprong bracht. Ook voor die treffer had DOS al wat kansjes gehad. Pitstra: “Na zo’n treffer hoop je de boel als team op slot te zetten. We missen op dit moment de kwaliteit om de tegenstander echt onder druk te zetten.”

Het plan om in de omschakeling WVF pijn te doen leek te werken. In de 35e minuut kwam WVF echter langszij en vlak voor rust namen de blauwwitten een voorsprong. Een klap die hard aankwam bij DOS en de wijze waarop maakte dat nog een beetje erger. Eerst werd er een overtreding gemaakt op De Blok, waarna WVF overnam en vervolgens uit een buitenspelpositie scoorde. 

Erg zuur in de ogen van Pitstra volgens wie WVF in de tweede helft absoluut de bovenliggende partij was. “Wij kwamen er niet meer echt aan te pas en zij hebben het goed uitgespeeld.” 

Volgens Pitstra is er veel werk te verzetten. Iets wat hij zijn spelers onmogelijk kan kwalijk nemen. DOS heeft de nodige kwaliteit zien vertrekken. Pitstra: “Veel jongens zullen snel volwassen moeten worden. Daar heb ik overigens veel vertrouwen in. Voor deze wedstrijd hebben wij ook nog een oefenwedstrijd tegen Hierden gespeeld en met 3-2 gewonnen. Wat ook meehelpt is dat straks de competitie begint, daar is iedereen wel aan toe. Dat neemt niet weg dat het een zwaar seizoen gaat worden.”